Colau conduirà la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona ha participat activament en la cimera de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), la xarxa mundial principal de ciutats, que ha tingut lloc a Durban, República de Sud-àfrica. Durant la clausura, Ada Colau ha estat designada enviada especial per a la relació de les ciutats amb les Nacions Unides els propers tres anys.

15/11/2019 19:08 h

Ajuntament de Barcelona

Amb aquesta designació es consolida el compromís del consistori amb l’estructura de direcció de la CGLU, alhora que se’n reforça el rol. A més, Barcelona es manté com a seu permanent de l’organització, que opera des del carrer d’Avinyó i que ja aplega més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals de 140 països.

En el congrés, que té lloc cada tres anys, han participat prop de tres mil representants. L’alcalde de la ciutat marroquina d’Al-Hoceima, Mohamed Boudra, ha estat escollit president de la CGLU. Tant Mohamed Boudra com Ada Colau han clausurat l’assemblea general i han destacat que la xarxa mundial de ciutats tanca el congrés unida i amb més capacitat d’incidir en l’agenda de reptes globals que tenen impacte en les ciutats.

L’alcaldessa ha reivindicat que els governs locals necessiten més competències i recursos i ha llançat un missatge de lleialtat i suport a la CGLU. També ha manifestat el seu compromís per treballar per enfortir la veu de les dones, ja que avui només representen el 20% del conjunt dels governs locals, regionals i metropolitans del món.

Etiquetes associades a la notícia