Com m’afectarà el Brexit?

Es posa en marxa el Punt d’Informació Brexit, adreçat a la ciutadania, les empreses i les organitzacions, per oferir dades de qualitat de fonts oficials i resoldre dubtes sobre les possibles oportunitats i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

15/11/2019 11:04 h

Ajuntament de Barcelona

El Punt d’Informació Brèxit es troba a l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa, a l’edifici MediaTIC (carrer de Roc Boronat, 117), i funciona de 8.30 a 18.00 hores de dilluns a dijous i de 8.30 a 14.30 hores els divendres. Cal, però, demanar cita prèvia per internet o mitjançant el telèfon gratuït 010.

El 31 de gener de 2020 venç la darrera pròrroga pel Brexit, que obrirà un possible doble escenari segons si s’estableix un acord amb la Unió Europea, que fixarà un període de transició en què la legislació comunitària seguiria vigent, o bé si no hi ha acord. En aquest segon cas, el Regne Unit passarà a ser un tercer país sense acord de lliure comerç o circulació entre les dues parts.

Aquest servei d’informació pretén el següent:

  • Resoldre dubtes i reduir la inquietud dels ciutadans i ciutadanes d’origen britànic que viuen a la ciutat de Barcelona.
  • Informar les empreses de capital britànic que operen a Barcelona i altres persones o organitzacions els negocis de les quals poden veure’s afectats per l’impacte del Brexit.
  • Donar suport a empreses que vulguin establir-se a la ciutat com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la UE.

Amb aquesta iniciativa es reforça el Pla Brexit, endegat des dels serveis de Barcelona Activa i els serveis de Promoció de Ciutat i completat amb accions al mateix Regne Unit per promocionar la ciutat i atreure-hi talent i activitat econòmica. Entre d’altres, destaca la participació en fires i congressos com la Going Global, la London Design Week, el congrés sectorial European Shared Services Week o el City Nation Place.

A més, el servei Barcelona Landing Business, de Barcelona Activa, que facilita l’aterratge d’empreses estrangeres a la ciutat, ofereix assessorament legal, selecció de personal, cerca d’espais i proveïdors i introducció a l’ecosistema empresarial.

El Punt d’Informació Brexit és una iniciativa pionera a l’Estat que s’ha creat amb la col·laboració de l’Ambaixada del Regne Unit a Espanya, mitjançant el Consolat General Britànic a Barcelona i el Ministeri de l’Interior, a través de la subdelegació del Govern a Barcelona.

Una nombrosa colònia anglesa a la ciutat

Segons el padró municipal de gener del 2019, s’estima que a Barcelona viuen més de 8.500 persones del Regne Unit, i que existeixen prop de 660 empreses de capital britànic establertes a Catalunya, segons el Directori d’empreses estrangeres a Catalunya, d’ACCIÓ, que representen el 8% del total d’empreses estrangeres establertes a Catalunya.

Etiquetes associades a la notícia