Compromís municipal per defensar els drets dels infants i per lluitar contra l’antigitanisme

A la sessió ordinària del Ple de novembre s’han llegit dues declaracions institucionals. La primera, signada per tots els grups municipals, commemora el Dia Internacional dels Infants i l’aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants i ratifica el compromís de Barcelona, com a ciutat amiga de la infància, amb els drets de la infància i l’adolescència. La segona també commemora una data, la de l’arribada del poble gitano a Catalunya, el 26 de novembre de 1415, i referma el compromís municipal amb la lluita contra l’antigitanisme.

27/11/2020 17:11 h

Ajuntament de Barcelona

Drets de la infància i l’adolescència

La declaració institucional posa de manifest el compromís per treballar coordinadament amb altres administracions i entitats en activitats, estratègies i mecanismes que detectin i atenguin els infants i adolescents que més han patit les conseqüències econòmiques i socials generades per la pandèmia, així com els que han vist incrementades les situacions de maltractament o agressió arran del confinament. A més, la declaració posa l’èmfasi en els drets digitals dels infants, el dret a l’educació en el lleure i la necessitat de vetllar per la millora del medi ambient i la contaminació, seguint les directrius de la resolució del Consell dels Drets Humans que insta els governs a adoptar les mesures necessàries per garantir el dret a gaudir d’un medi ambient adequat per a la salut i el benestar dels nens i nenes.

Commemoració dels 605 anys de l’arribada del poble gitano a Catalunya

L’Ajuntament manifesta el compromís de la ciutat amb la lluita contra l’antigitanisme i tota altra forma de racisme i discriminació existent i reconeix la tasca realitzada per les entitats que formen part del Consell Municipal del Poble Gitano en la lluita per reduir les desigualtats i per promoure la cultura gitana a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia