David Bondia, nou síndic de greuges de Barcelona

Després de la presa de possessió de David Bondia, en un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la Sindicatura de Greuges de Barcelona ja té nou responsable. El nou síndic assumirà les regnes de l’organisme durant els propers cinc anys, en substitució de Maria Assumpció Vilà, que ha ocupat el càrrec fins avui.

06/10/2021 14:44 h

Ajuntament de Barcelona

El nou responsable de la Sindicatura de Greuges de Barcelona va ser nomenat per majoria qualificada al Ple del Consell Municipal del setembre. Aquesta decisió ha coincidit amb la que va expressar la ciutadania durant el procés de suport ciutadà a les candidatures a la Sindicatura, en què també va rebre el suport majoritari.

David Bondia és professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona i president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, entre d’altres càrrecs en entitats i organismes de defensa de drets.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania i de supervisar l’actuació de l’Administració municipal i dels serveis públics que en depenen.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades