Deu centres sanitaris s’adhereixen al protocol de bones pràctiques sobre serveis funeraris

Els hospitals de Sant Pau, Sant Rafael, Plató, Clínic, Sagrat Cor, del Mar, el Centre Fòrum, el Centre Integral de Salut Cotxeres i el Centre Sociosanitari Isabel Roig, així com la Fundació Puigvert, s’adhereixen al protocol de bones pràctiques sobre serveis funeraris impulsat el 2018 per garantir que els usuaris i usuàries reben amb la màxima transparència la informació sobre empreses operadores, preus, contactes i serveis gratuïts i bonificats.

02/08/2021 13:57 h

Ajuntament de Barcelona

Els centres sanitaris també disposaran d’espais físics en entorns d’intimitat, suport i confort per informar les famílies sobre els tràmits que s’han de realitzar.

Aquests espais també han de complir els criteris següents:

  • La informació la lliuraran professionals no vinculats a empreses del sector funerari, i no podrà haver-n’hi de cap mena de servei comercial o promocional.
  • No s’hi poden fer contractacions.
  • S’hi ha d’informar, entre altres qüestions, que es pot triar lliurement l’empresa funerària, així com els productes i serveis que es vulguin contractar.

Seguint el protocol de bones pràctiques dels serveis funeraris, els centres adherits també disposaran d’un full informatiu que facilitaran a les persones que hagin de contractar els serveis funeraris, que inclourà informació sobre els àmbits següents:

  • Totes les empreses que operen a la ciutat, amb totes les dades corresponents, tant de contacte com de preus.
  • El dret dels usuaris i usuàries de triar lliurement l’empresa funerària, així com els productes i serveis que ofereixen. Alguns dels serveis són gratuïts o bonificats.
  • Els serveis considerats obligatoris en cas de defunció i quins són els serveis complementaris o opcionals.
  • El lloc web de Cementiris de Barcelona i el telèfon municipal per trobar totes les dades sobre els serveis funeraris a la ciutat.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades