Dispositiu municipal especial per a les eleccions del 14 de febrer

Per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un dispositiu municipal especial per garantir les mesures sanitàries i de seguretat en l’actual context de crisi per la covid-19. S’habilitaran 129 punts de votació nous i es reforçaran el personal de suport i la neteja i desinfecció dels locals electorals per complir tots els protocols establerts.

03/02/2021 16:26 h

Ajuntament de Barcelona

Per a les eleccions del 14 de febrer, per primera vegada s’han habilitat els mercats municipals i pavellons esportius com a seus electorals. Formen part dels 129 punts de votació nous per reduir el nombre d’electors per cada mesa, evitar cues i garantir una jornada electoral segura. Amb l’establiment de les noves seus electorals, gairebé quatre de cada deu electors, un 37% del total del cens electoral de Barcelona, votaran en un col·legi electoral diferent de l’habitual. En total, hi haurà:

  • 365 col·legis electorals, 94 més que en les eleccions generals anteriors.
  • 129 punts de votació nous.
  • 1.929 meses electorals, 495 de noves.
  • 570 electors per mesa de mitjana.

Els 129 punts de votació nous s’ubicaran en mercats municipals, poliesportius, biblioteques, centres educatius, equipaments privats i altres equipaments municipals.

Reforç del dispositiu de neteja

Abans, durant i després de les eleccions del 14 de febrer, un dispositiu especial de neteja s’encarregarà de garantir la higiene i desinfecció dels col·legis electorals i també dels entorns de cada punt de votació. També s’encarregarà de la distribució i de la retirada de tots els materials d’higiene i dels equips de protecció individual (EPI).

Increment del personal de suport

A cada seu electoral hi haurà personal de suport de l’Ajuntament de Barcelona per garantir que el centre de votació compleixi tots els protocols sanitaris i de seguretat establerts, com el manteniment de la distància entre persones, l’obligació de portar la mascareta en tot moment o les mesures per evitar possibles aglomeracions.

Etiquetes associades a la notícia