El centre de processament de dades es renova per impulsar la transició digital

L’Institut Municipal d’Informàtica renovarà el centre de processament de dades (CPD) per impulsar la transició digital i continuar avançant en el model de gestió més proper a la ciutadania i més transparent en la presa de decisions.

15/01/2021 10:41 h

Ajuntament de Barcelona

El nou centre de processament de dades pretén millorar els serveis a la ciutadania a partir d’un nou model de gestió que es basi en la sostenibilitat del servei TIC, l’eficiència energètica i la reducció de costos operatius. Disposarà de recursos propis i moderns de maquinari i programari de darrera generació per millorar la seguretat de la informació, reduir el cost total de propietat i augmentar el control i la personalització dels serveis municipals.

El nou model de gestió permetrà integrar els recursos propis amb els núvols públics configurant el que s’anomena un CPD cloud híbrid, amb el qual es podran prestar nous serveis digitals i incorporar intel·ligència artificial als processos municipals. Amb tot això s’estalviaran costos i es facilitarà més agilitat per a la posada en marxa de nous serveis digitals que es puguin necessitar en el futur.

El CPD, que es posarà en marxa amb el gruix dels serveis funcionant a finals del 2021, allotjarà sistemes d’informació com el portal de tràmits, els webs municipals o els serveis d’atenció ciutadana, així com totes les futures aplicacions municipals dels anys vinents.

La gestió i el manteniment del nou CPD durant els propers tres anys s’ha encarregat a l’empresa T-Systems amb un contracte per valor de 9.905.903 euros.

Etiquetes associades a la notícia