El Port Olímpic tindrà un nou balcó gastronòmic

La transformació arquitectònica i conceptual de la zona actuarà sobre 24.000 metres quadrats, a 8.000 dels quals s’establiran 14 noves propostes gastronòmiques. El projecte s’ha dissenyat amb criteris d’accessibilitat, de sostenibilitat i d’innovació per generar un gran passeig obert al mar, amb zones d’estada i respectuós amb l’entorn.

02/08/2022 15:16 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres començaran a principis del 2023 i està previst que acabin a l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

Durant aquests mesos, el moll de Gregal es renovarà completament per facilitar la connexió del port amb la ciutat i allotjar onze restaurants i tres espais gurmet que oferiran una proposta gastronòmica de qualitat, creativa, diversa, sostenible i saludable que inclourà des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària.

Un nou espai de restauració innovador i sostenible

El nou balcó gastronòmic serà un espai singular basat en una arquitectura moderna i adaptada a l’emergència climàtica. S’hi prioritzaran la llum natural, els espais accessibles i amb ombra i la integració amb l’entorn.

Per potenciar l’eficiència energètica, a les terrasses s’instal·laran quatre grans plaques fotovoltaiques. Amb 3.300 metres quadrats, serà la pèrgola solar més gran de la ciutat i tindrà capacitat per generar 890.000 quilowatts anuals d’electricitat. A més, els quatre restaurants del nivell superior del moll tindran cobertes verdes que potenciaran la biodiversitat, i que alhora proporcionaran aïllament tèrmic i acústic als locals.

Nova licitació i protecció per als treballadors i treballadores

Les concessions de restauració actuals van acabar a l’abril del 2020 i s’han anat prorrogant amb contractes temporals. La selecció dels futurs restauradors es farà després de l’estiu per mitjà d’un concurs de lliure concurrència en el qual es valoraran la qualitat i l’estil de cuina i producte, així com les propostes de disseny i ambient dels locals, i les mesures de sostenibilitat introduïdes, entre altres aspectes.

Es garantirà la continuïtat del personal actual, independentment de les noves empreses adjudicatàries. Els treballadors i les treballadores podran accedir als serveis d’orientació professional de Barcelona Activa i a un pla formatiu complet en diferents àmbits de l’hostaleria i la restauració, per fomentar el creixement professional i facilitar l’actualització de coneixements d’acord amb les necessitats actuals del sector. Coneixement d’idiomes, atenció al client, gestió de compres, tècniques de barista o innovació culinària són algunes de les disciplines incloses en les 1.000 hores de formació previstes.

El nou balcó gastronòmic tindrà una inversió de 15,9 milions d’euros i s’emmarca en la gran transformació per reactivar el Port Olímpic que des del 2020 impulsa Barcelona de Serveis Municipals (BSM) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, i que inclou tres grans pilars: el sector nàutic, l’economia blava i la restauració.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades