Eleccions del 14 de febrer: col·legi electoral, mesa electoral, vot per correu i jornada electoral

El 14 de febrer hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat 126 col·legis electorals nous, com pavellons, mercats i altres equipaments municipals, per garantir les mesures sanitàries, de seguretat i de distància física per la covid-19. Tots els locals electorals estaran desinfectats, hi haurà punts d’accés segurs amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i control de l’ús de la mascareta, i l’entrada i la sortida seran diferents per evitar l’encreuament de persones.

28/01/2021 15:41 h

Ajuntament de Barcelona

Quin col·legi electoral em correspon per anar a votar a Barcelona?

Per garantir la seguretat, els col·legis electorals se situaran en pavellons i espais amplis i ben ventilats. Reviseu la vostra targeta censal abans d’anar a votar. Si voleu saber on heu de votar, podeu consultar-ho trucant al telèfon 010 o en el portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021, el cens electoral està format per totes les persones empadronades a Barcelona amb data 1 d’octubre de 2020.

Per consultar el cens, cal disposar, com a mínim, de mitjans d’identificació de nivell baix (PIN o IdCat Mòbil) o de nivell mitjà (certificat digital) i sol·licitar-ho en el portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

En el cas que us hagin nomenat membre d’una mesa electoral, també us indicarà el càrrec. Més informació a barcelona.cat/covid19/ca/activitats-afectades.

 

Com puc saber si m’han nomenat membre d’una mesa electoral a Barcelona?

Per saber si us han nomenat membre d’una mesa electoral i quin càrrec us correspon, podeu trucar al telèfon 010 o consultar-ho a través d’aquest tràmit.

En trobareu més informació a https://www.barcelona.cat/covid19/ca/activitats-afectades.

 

Què he de fer si vull votar per correu?

El vot per correu es pot sol·licitar fins al 5 de febrer presencialment a les oficines de Correus, fins a les 14.00 hores, i de manera telemàtica a través del web de Correus amb el certificat idCAT, el certificat digital o el DNI electrònic.

 

Accés i votació al col·legi electoral

  • Heu d’accedir-hi sense acompanyant, tret que necessiteu assistència.
  • Eviteu les hores de més afluència.
  • Les persones vulnerables tindran prioritat.
  • Respecteu la distància d’1,5 metres tant a l’exterior com a l’interior del local electoral.
  • Hi haurà cabines sense cortines, però s’hi garantirà la privacitat.
  • Haureu de mostrar el DNI als membres de la mesa mantenint la distància.
  • Us podran demanar que us retireu un moment la mascareta per identificar-vos.
  • Quan us ho indiquin, introduïu el vot a l’urna.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades