Impuls a l’ocupació de joves de menys de 30 anys i persones doctorades

Es llança una nova edició del programa Crea Feina Barcelona 2024, que impulsa la creació d’ocupació de qualitat i inclusiva, amb ajuts per a empreses i entitats que ampliïn les plantilles amb la incorporació de persones de menys de 30 anys en situació d’atur o per afavorir la contractació de personal investigador amb títol de doctorat. En total s’hi destinaran 2 milions d’euros i permetran la incorporació de 235 persones al mercat de treball.

29/05/2024 11:38 h

Ajuntament de Barcelona

El programa Crea Feina Barcelona 2024 destina dos milions d’euros a impulsar la creació d’ocupació de qualitat i inclusiva, amb ajuts per a empreses i entitats que ampliïn les plantilles amb la incorporació de persones de menys de 30 anys en situació d’atur o per afavorir la contractació de personal investigador amb títol de doctorat, preferentment en el marc dels sectors estratègics recollits al Barcelona Green Deal.

El programa també oferirà a les persones contractades participar en accions formatives que els permetin adaptar-se als entorns empresarials i les seves necessitats.

La mesura inclou dues línies d’ajuts:

  • La línia Crea Feina Joves promou la incorporació al mercat laboral de 160 persones residents a Barcelona i que actualment es troben sense feina. L’import dels ajuts variarà entre els 2.000 i els 8.000 euros, segons el col·lectiu en què s’emmarquin i el tipus de jornada establert. Es preveuen quantitats superiors per a la contractació de dones.
  • La línia Crea Feina Investiga dona suport econòmic a la contractació indefinida de doctors i doctores amb una retribució mínima de 35.000 euros bruts anuals. L’import de l’ajut serà de 12.000 euros, i de 15.000 euros en el cas de contractes a dones investigadores. Es calcula que s’impulsarà la incorporació al mercat laboral de 75 persones i es limita a cinc el nombre d’ajuts que una mateixa empresa pot sol·licitar l’any 2024.

Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 d’octubre de 2024. Les convocatòries anteriors del programa Crea Feina han promogut, des del 2020, la contractació amb condicions laborals de qualitat de 1.681 persones en situació d’atur per un import total de 9,95 milions d’euros.

Ajuts a la recerca jove

La mesura s’afegeix a la nova convocatòria, oberta el 24 d’abril, de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent, que busca promoure la transferència de coneixement al sector productiu de la ciutat.

Totes dues convocatòries s’han coordinat a través de Barcelona Activa i el Departament de Ciència i Universitats, i tenen una dotació conjunta de quatre milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia