La Bústia Ètica s’implementa en altres administracions públiques

La Bústia Ètica i de Bon Govern, en funcionament a Barcelona des del gener del 2017, s’implementarà ara a la Generalitat de Catalunya i en diferents ajuntaments, després de la signatura dels convenis per cedir-ne el model.

10/03/2020 18:28 h

Ajuntament de Barcelona

La Bústia Ètica i de Bon Govern és una eina pionera a Europa en la prevenció de males pràctiques i en la lluita contra el frau i la corrupció: ofereix un canal segur i bidireccional i garanteix la confidencialitat i l’anonimat de les persones que hi presentin denúncies per impedir que pateixin cap tipus de represàlia.

Creada en col·laboració amb la plataforma ciutadana Xnet, aquesta bústia es basa en una xarxa encriptada segura i basada en programari lliure, amb la intenció que es pugui implementar fàcilment en altres institucions.

L’eina ja s’ha aplicat a les oficines antifrau de Catalunya i València, i està previst que també s’implementi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments de Lleida, Terrassa i Mollet.

La Bústia Ètica i de Bon Govern forma part del marc d’integritat institucional, del qual també formen part el Codi ètic i de conducta aprovat el 2018 i el Comitè d’Ètica, i permet avançar cap al compliment de l’objectiu de desenvolupament sostenible número 16 de l’Agenda 2030, sobre la necessitat de tenir institucions responsables i transparents.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades