La ciutat homenatja les víctimes de l’atemptat de la Rambla en el quart aniversari de l’atac

Un any més el pla de l’Ós de la Rambla ha estat l’escenari triat per recordar i homenatjar les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017. Les famílies, representants polítics de tots els grups municipals i de la resta d’institucions, així com els cossos de seguretat i d’emergències han participat en un acte sense parlaments en què s’ha fet un minut de silenci i una ofrena floral.

17/08/2021 12:16 h

Ajuntament de Barcelona

L’homenatge del quart any dels atemptats de Barcelona i Cambrils ha tingut lloc al voltant del memorial de la Rambla, en què les víctimes i les famílies, acompanyades de la resta d’assistents, han dipositat flors a les jardineres habilitades. La melodia del Cant dels ocells ha acompanyat el minut de silenci amb què ha obert l’acte de record.

Un dels episodis més foscos de la ciutat

La tarda del 17 d’agost de 2017 Barcelona va patir un atac terrorista al cor de la ciutat que va deixar quinze víctimes mortals i més d’un centenar de ferits de diversa consideració. Durant els dies posteriors, la ciutadania es va bolcar plenament a recordar les víctimes i les seves famílies, i les mostres de suport no van tardar a aparèixer en forma de missatges, flors i objectes diferents que van acabar configurant un memorial espontani.

En els mesos següents aquest exercici de solidaritat i de memòria col·lectiva es va recollir i inventariar, i ara es pot visitar virtualment al web del Memorial la Rambla 17A. En aquest espai s’han recopilat 4.654 missatges de solidaritat, 29.000 kg de flors, 7.838 objectes i 29.763 signatures al llibre de condol digital.

Etiquetes associades a la notícia