La plaça de Catalunya, epicentre del Festival de Nadal 2020

El Festival de Nadal de Barcelona, que se celebrarà per tota la ciutat del 26 de novembre al 6 de gener, tindrà com a epicentre la plaça de Catalunya, on es podrà gaudir d’un programa cultural amb una vintena de projectes familiars, musicals i escènics i més de cent activitats del 18 al 30 de desembre.

03/07/2020 13:24 h

Ajuntament de Barcelona

La programació de la plaça de Catalunya del Festival de Nadal de Barcelona es dividirà en diverses franges horàries, corresponents a diferents trams d’edat:

  • Matí dedicat al públic infantil de totes les edats, amb quatre grans eixos (literatura, ciència, arts plàstiques i moviment), per aconseguir la participació dels nens i nenes i fer-los-en protagonistes.
  • Vespres culturals amb música en viu i arts escèniques de projectes creats a Barcelona, que representin la diversitat i pluralitat artística de la ciutat i atraguin el públic local i internacional. La graella estarà formada per diverses activitats de petit i mitjà format, amb una durada de 30 minuts cadascuna, que s’intercalaran en dos escenaris a cada extrem de la plaça.
  • Nits universals, en què s’oferirà un únic espectacle de gran format que ocuparà tota la plaça i que explicarà una història de Nadal universalment reconeguda mitjançant les arts escèniques.

La plaça de Catalunya es concep com un espai divisible en diferents escenaris però pensat com un gran escenari continu a l’interior de la plaça.

A l’anell exterior s’instal·larà la Fira de Comerç Solidari, que aquest any tindrà una importància especial, ja que Barcelona ha estat escollida capital de l’alimentació sostenible de l’any 2021.

Més il·luminació

La plaça de Catalunya serà també un dels grans espais il·luminats durant el Nadal del 2020, i se sumarà a la resta d’espais del centre amb llums nadalencs, com la via Laietana, la plaça d’Urquinaona, el carrer d’Aragó, la Gran Via de les Corts Catalanes, l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Balmes.

La il·luminació nadalenca es considera una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat durant les festes. Per això, el consistori prendrà certes mesures per reforçar-la:

  • Es finançaran, per primera vegada i de manera excepcional, fins al 75% dels llums de Nadal dels eixos comercials de la ciutat, i per tant, se superarà el màxim del 50% habitual.
  • Es posaran llums de Nadal, per primera vegada, a les façanes dels 39 edificis dels mercats municipals.
  • L’Ajuntament contractarà directament la il·luminació dels eixos comercials que han volgut que fos així.
  • S’il·luminaran més carrers del centre de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia