La situació econòmica actual preocupa sis de cada deu veïns i veïnes

El segon Baròmetre del 2022, l’enquesta periòdica que recull les opinions i percepcions dels veïns i veïnes pel que fa a la ciutat, situa la situació econòmica actual com la preocupació ciutadana més important. El 60% dels enquestats ho creu així, tot i que el 53,6% veu amb optimisme el futur i pensa que la situació millorarà l’any vinent.

27/12/2022 13:48 h

Ajuntament de Barcelona

La llista de temes que més preocupen a la ciutadania segons el Baròmetre està encapçalada per la inseguretat, amb un 24,8%. La neteja ocupa la segona posició, i esdevé el problema més destacat per al 15,8% dels enquestats. A continuació, hi ha l’accés a l’habitatge (7,6%) i la gestió política municipal (6,6%).

Un 35% dels enquestats pensen que la gestió municipal és bona o molt bona, un 11,5% que és normal, i hi ha un increment dels crítics, que se situen a l’entorn del 50%. La valoració és similar en el cas de la gestió de la Generalitat de Catalunya i del Govern espanyol, si bé les opinions positives representen el 31%, per sota de la valoració municipal.

Un baròmetre sense valoracions polítiques

El Baròmetre és l’enquesta periòdica que es duu a terme cada sis mesos mitjançant una entrevista telefònica a 800 barcelonines i barcelonins amb dret a vot a les eleccions municipals. En aquest cas, pel fet de tractar-se d’un Baròmetre preelectoral, l’informe no conté preguntes polítiques, ni d’intenció de vot ni de valoració de líders polítics, seguint les directrius que estableix el Pla d’estudis sociològics (PES) 2020-2023.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades