Les terrasses del carrer d’Enric Granados hauran de tancar una hora abans

La mesura té l’objectiu de reduir el soroll en aquesta via de l’Eixample, considerada una zona tensionada acústicament en horari nocturn. També es considera que el carrer està saturat de terrasses i no es consolidaran cap de les concessions extraordinàries vigents a partir de l’1 de gener de 2022.

02/08/2022 17:46 h

Ajuntament de Barcelona

Altres mesures, que s’inclouen dins del Pla de reducció de contaminació acústica al carrer d’Enric Granados que impulsa el Districte són les següents:

  • Limitació de concerts i esdeveniments en aquest carrer.
  • Limitació màxima de dotze mòduls permesos per terrassa.
  • Obligatorietat que les taules i cadires tinguin taps de silicona i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades.
  • Adaptació de totes les llicències en règim transitori a l’Ordenança de terrasses.
  • Impuls de plans d’inspecció específics per al compliment d’aquestes mesures.
  • Reforç dels serveis de neteja per controlar que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit.
  • Incorporació d’agents cívics i increment de promotors a les campanyes de conscienciació, que ja estan en marxa.
  • Reforç de la presència de la Guàrdia Urbana per reduir i prevenir comportaments incívics o actes sorollosos i garantir el desallotjament de l’espai.

Es comunicarà formalment l’avançament de l’horari de tancament als establiments als quals afecti l’activitat per tal que hi puguin fer al·legacions.

Una mesura pionera a l’Estat per evitar que se superin els llindars de soroll

Aquest pla per reduir la contaminació acústica, que s’ha adoptat després que els resultats dels sonòmetres hagin mostrat que se superen de manera continuada els decibels permesos en aquest carrer, es porta a terme en el marc de la implantació de les zones tensionades acústicament en horari nocturn (ZATHN).

Aquesta iniciativa, que és pionera a l’Estat i que es troba a disposició dels districtes, permet realitzar actuacions puntuals només en carrers o places on s’ha comprovat que se superen els llindars de soroll durant la nit. Forma part del Pla de mesures contra la contaminació acústica 2022-2030, que podeu trobar resumit aquí.

Etiquetes associades a la notícia