Medalles d’Or al Mèrit Cívic i al Mèrit Esportiu

El Ple del Consell Municipal ha aprovat reconèixer amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Pere Casaldàliga i al pare Manel; amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu, a la Federació Catalana de Natació, i amb la Medalla al Mèrit en la categoria d’argent, a títol honorífic, a Guillem Moya Niubó.

26/03/2021 19:04 h

Ajuntament de Barcelona

El Ple ha atorgat avui les medalles següents:

    • Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Pere Casaldàliga Pla: pel seu combat permanent contra els abusos de poder i l’explotació, i pel seu compromís ferm a favor de la justícia social, la igualtat i la dignitat dels pobles indígenes.
    • Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Manel Pousa i Engroñat, més conegut com pare Manel: pel seu compromís solidari i l’activisme social en favor de les persones en situació de vulnerabilitat, en especial la infància en risc i les persones privades de llibertat.
    • Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de la ciutat de Barcelona a la Federació Catalana de Natació: per la tasca de promoció de l’esport i, sobretot, de la natació en totes les modalitats, pels èxits esportius assolits i per la contribució a la projecció de la ciutat.

A més, el Ple ha ratificat amb el vot favorable de tots els grups municipals atorgar la Medalla al Mèrit en la categoria d’argent i a títol honorífic a Guillem Moya Niubó, per la gran rellevància de la seva intervenció en la protecció dels drets, les llibertats i la seguretat ciutadana.

Etiquetes associades a la notícia