Nou carril bici al passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona

Ja ha entrat en servei el nou carril bici del passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, a la Barceloneta. Després de cinc mesos d’obres, ja està obert el tram comprès entre els carrers de Ginebra i de l’Escar. Amb aquest nou eix es pretén alliberar el passeig més proper al port del pas d’aquests vehicles i evitar conflictes de convivència amb els vianants.

14/06/2024 18:25 h

Ecologia Urbana

El nou carril és bidireccional i se situa a la calçada, al costat de la vorera de la banda del port. Té una amplada de 3,5 metres, amb mig metre més per a les peces separadores. Disposa de semaforització i senyalització específica i conviu amb dues parades de bus amb plataforma, on els ciclistes han de cedir la prioritat als vianants en el moment de la pujada i la baixada de l’autobús.

Les obres per implantar aquesta nova infraestructura ciclista també han inclòs la millora dels passos de vianants, el canvi dels reguladors semafòrics, el desplaçament d’un punt de càrrega de motos elèctriques i d’una columna d’enllumenat i ajustos en la xarxa d’embornals.

La configuració de la calçada al passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona passa a tenir aquesta estructura: la secció en sentit al mar inclou un carril bici bidireccional, un carril bus i un carril de circulació. En sentit a la ciutat, al tram comprès entre el carrer de l’Escar i el carrer de Pepe Rubianes hi ha un cordó de serveis, un carril bus i un carril de circulació, i al tram situat entre el carrer de Pepe Rubianes i el carrer de Ginebra, un carril bus i dos carrils de circulació.

D’aquesta manera, la ciutat suma un nou tram d’infraestructura ciclista que més endavant permetrà enllaçar la ciutat amb la façana marítima a través dels futurs carrils bici de la via Laietana i del passeig de Picasso. El nou itinerari ciclista, inclòs al port, s’afegeix als carrils bici que ja hi ha en aquesta zona, situats al passeig de Colom, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, al passeig de la Circumval·lació, al carrer del Doctor Aiguader i al passeig Marítim.