Oberta la convocatòria de subvencions per a la cura de colònies de gats

La Comissió de Govern ha aprovat una partida de 160.000 euros per a subvencions de l’Oficina de Protecció dels Animals adreçades a entitats i associacions sense ànim de lucre que vetllin per la cura i el control de les colònies de gats a la ciutat.

30/12/2021 17:58 h

Ajuntament de Barcelona

Les subvencions inclouen no només la cobertura derivada de l’esterilització dels animals, sinó també el cost de la cura d’aquestes colònies i els seus entorns. Actualment es tenen localitzades 160 colònies a la ciutat, amb un total de 7.300 gats.

La dotació per al 2022 és la mateixa que per a l’any anterior, amb l’objectiu de controlar les colònies actuals, disminuir la sobrepoblació i actuar als espais on es produeixen abandonaments.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Per poder-s’hi presentar les entitats i associacions han d’actuar sobre un mínim de dues de les onze zones establertes, que inclouen els deu districtes i també la Zona Franca.

El programa va començar el 2003 amb l’aprovació al Ple municipal de la supressió del sacrifici d’animals a la ciutat, excepte per raons clíniques, i del marc per a la cura i el control mitjançant el mètode CER (control, esterilització i retorn).

Aquestes actuacions es van reforçar el 2012 amb la Declaració municipal dels drets dels animals, que en el cinquè punt estableix: “Tot animal salvatge nascut en llibertat té dret a continuar lliure i a ésser respectat en el seu propi medi o hàbitat natural”.

Entitats adherides al programa 

Actualment hi ha tretze entitats que gestionen colònies de gats en el marc del programa subvencionat per l’Ajuntament amb aquesta finalitat. Es tracta de Progat, Fundació Silvestre i les onze entitats associades integrades a la Plataforma Gatera.

Etiquetes associades a la notícia