Oberta la convocatòria general de subvencions per al 2023

La nova convocatòria de subvencions per a l’any 2023 disposa d’una partida pressupostària de 21,2 milions d’euros i incideix en 105 programes d’ajut recollits en 26 àmbits temàtics. La novetat principal és la inclusió de la “reducció de la pobresa i precarietat de les dones”, que abans era una convocatòria específica que es publicava de manera independent. La presentació de les sol·licituds s’ha de fer telemàticament fins al 26 de gener.

09/01/2023 12:30 h

Ajuntament de Barcelona

La partida actual creix un 0,5% respecte al 2022 i al voltant del 50% en relació amb el 2015. L’increment es deu a un nombre més elevat d’ajuts posats en marxa per l’Ajuntament i a la unificació de partides de subvencions que no hi estaven incloses, per simplificar-ne la tramitació i que la ciutadania hi pugui accedir més fàcilment.

L’any 2022 es van presentar un total de 6.137 sol·licituds, un 1,7% més que el 2021. Un 61% d’aquestes sol·licituds corresponen a línies de ciutat, i la resta, a programes dels districtes. Les associacions són els principals sol·licitants i suposen el 83% de les sol·licituds presentades. L’índex de repetició de les associacions és molt alt, mentre que el 84% de les persones físiques que les demana ho fa per primera vegada.

La presentació de les sol·licituds s’ha de fer a través del portal de tràmits. Per facilitar-ne la tramitació, es tornarà a oferir l’acompanyament a les entitats d’alguns òrgans gestors, especialment als districtes, o l’assessorament a les entitats des de Torre Jussana.

Els 105 programes d’ajuts es distribueixen en 26 àmbits temàtics, que van des de cultura i esports, fins a salut i cures, passant pel foment d’activitats organitzatives o per l’atenció a persones sense llar i drets de la ciutadania.

Convocatòria de subvencions pel clima

A partir del 16 de gener i fins al 15 de febrer de 2023 també s’obre el termini de presentació de la convocatòria de subvencions pel clima, que busca incentivar projectes que abordin el repte de l’emergència climàtica i plantegin solucions per assolir els objectius que s’estableixen al Pla d’acció per l’emergència climàtica.

Etiquetes associades a la notícia