Ple municipal extraordinari sobre la monarquia

El Ple del Consell Municipal ha aprovat l’únic punt presentat en la sessió extraordinària del 27 d’agost de 2020 per debatre sobre la monarquia i la figura del rei emèrit, Joan Carles I. Es tracta d’una proposició amb contingut de declaració institucional presentada per Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya.

27/08/2020 12:45 h

Ajuntament de Barcelona

El text presentat reclamava retirar la Medalla d’Or de la Ciutat, i tota la resta de títols honorífics i reconeixements personals, al rei emèrit, Joan Carles I; constatar que la monarquia espanyola és successora del règim franquista; reprovar el Govern de l’Estat per la col·laboració necessària en la sortida del rei emèrit; exigir al president Pedro Sánchez i la vicepresidenta Carmen Calvo totes les explicacions al respecte; instar el Govern de l’Estat i el Congrés dels Diputats a implementar reformes sobre la matèria; reafirmar el dret a l’autodeterminació de Catalunya, i instar la Comissió Europea a actuar en defensa de l’estat de dret.

Podeu consultar la proposició amb contingut de declaració institucional sobre la monarquia aquí.

La proposició ha estat aprovada amb els 15 vots favorables d’ERC i J×Cat, els 14 vots contraris del PSC, Cs i el PP i l’abstenció dels 10 regidors de BComú. BCN Canvi no ha assistit al Ple, ni presencialment ni telemàticament, i no ha votat.

Etiquetes associades a la notícia