Premi 25N al projecte “Prenem la paraula!”, de l’Associació Cooperasec

El projecte guanyador proposa un cicle feminista d’activitats artístiques, culturals i literàries adreçat al jovent del barri del Poble-sec amb l’objectiu de treballar els rols de gènere i les masculinitats per prevenir les violències masclistes.

23/11/2021 20:33 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa “Prenem la paraula!” sorgeix de la Comissió Jove del Pla de desenvolupament comunitari del barri del Poble-sec, gestionat per l’Associació Cooperasec, i de la qual formen part totes les entitats juvenils dels barris del Poble-sec i algunes del Raval i Sant Antoni.

L’objectiu del projecte és crear un cicle d’activitats entre les diferents entitats, serveis i equipaments socioculturals del Poble-sec per treballar els rols de gènere i les masculinitats, amb la finalitat última de prevenir les violències masclistes entre la població jove, que s’articuli mitjançant els diferents recursos, serveis i entitats juvenils.

Com a eix vertebrador de tot el procés es proposa la utilització d’un fanzín com a eina creativa per recollir i plasmar el que es treballa a cada sessió del cicle i després poder generar un producte propi amb distribució física i digital. D’aquesta manera, els i les participants podran compartir la seva mirada i reflexions sobre els rols de gènere i les violències masclistes amb la resta de la ciutadania.

Setze anys del premi 25N

Amb el lema “BCN Antimasclista; desobeeix el masclisme”, la setzena edició del premi 25N ha posat el focus en les masculinitats i els estereotips de gènere que fomenten, legitimen, sostenen i reprodueixen les violències masclistes. El reconeixement, que s’atorga cada any des del 2005 amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, té com a objectiu donar suport a iniciatives que treballin la prevenció de les violències masclistes.

El premi està dotat amb 15.000 euros i també ofereix suport institucional per facilitar la posada en marxa del projecte.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades