Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social

El 31 de gener s’acaba el termini per presentar candidatures per als premis Montserrat Roig, uns guardons que reconeixen el compromís social de projectes periodístics i de l’àmbit de la comunicació, que destaquen pel rigor i la qualitat i perquè aporten una mirada transformadora i honesta de la realitat.

17/01/2019 14:49 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta de la segona edició consecutiva dels premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona, que prenen el relleu d’uns guardons que existeixen a la ciutat des de fa 26 anys amb l’impuls del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS). La nova edició manté les quatre categories existents: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i premi especial del jurat.

Les candidatures als guardons es poden presentar tant a títol individual com a títol col·lectiu, amb el reconeixement exprés dels autors o autores i dels mitjans de comunicació vinculats a les propostes. Igualment, els treballs que es presentin a les categories de periodisme social i comunicació social s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2017 i el 15 de desembre de 2018, mentre que el projecte sobre promoció de la investigació s’ha de dur a terme durant l’any 2019 i el primer trimestre del 2020. Totes les categories estan dotades amb 8.000 euros, llevat del premi especial del jurat, que no té dotació econòmica.

L’objectiu dels premis és promoure i incentivar la informació de qualitat i millorar el tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. A més, els treballs que es presentin han d’estar relacionats amb la ciutat de Barcelona pel que fa al tema que es tracta, el públic objectiu o el marc d’incidència. Els guanyadors es donaran a conèixer en un acte públic l’11 d’abril de 2019 al Saló de Cent de l’Ajuntament.

El jurat dels premis Montserrat Roig està format per setze persones amb una trajectòria professional reconeguda en els àmbits de la comunicació i dels drets socials. Totes elles valoraran especialment l’esforç en la investigació pròpia, la pluralitat, el contrast de fons, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original i l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat i que incideixi en el respecte a la dignitat de les persones.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades