Primera condemna penal a una botiga per maltractament animal

La sentència del judici, celebrat el 14 d’octubre, imposa als propietaris de la botiga d’animals Mundocachorro una pena d’un any i un dia de presó i tres anys i un dia d’inhabilitació per la mort de desenes de cadells que es trobaven a l’establiment en condicions deplorables.

26/11/2019 15:29 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta sentència és una victòria important en la lluita pel benestar animal: és la primera vegada en la historia de l’Estat espanyol que es condemna una botiga per aquest delicte. Tant el consistori com el Ministeri Fiscal demanaven entre 13 i 18 mesos de presó, la pena màxima que es pot imposar amb l’aplicació de l’article 337.1 del Codi penal, que recull el delicte de maltractament amb resultat de mort.

El jutjat penal 28 de Barcelona reconeix en la sentència totes les evidències aportades, tant els informes municipals de la inspecció com els informes pericials que va aportar la Fiscalia, i acredita que els acusats sabien que no s’oferia un tractament mèdic adequat als animals, sobretot respecte a malalties greus que van provocar la mort de diversos cadells.

L’any 2015, arran d’una inspecció del Departament de Protecció dels Animals i la Guàrdia Urbana, es van comissar 135 cries de gos i de gat d’aquesta botiga. Aquesta inspecció va ser motivada per la denúncia de l’entitat animalista FAADA, que havia rebut queixes reiterades de compradors que van adquirir en aquesta botiga cadells que van morir al cap de pocs dies.

El Departament de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona ha promogut des de l’any 2013 el tancament de set establiments i el comís de cinc-cents gossos i gats.

Notícies relacionades