Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 25 d’octubre de 2019

El Ple municipal ordinari del mes d’octubre ha aprovat una proposta presentada conjuntament per ERC i J×Cat en què es rebutja la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés i es reclama que les persones condemnades en el marc d’aquesta causa judicial es posin en llibertat. També s’han llegit dues declaracions institucionals, una en defensa de la població kurda i l’altra per refermar el compromís perquè durant la campanya electoral de les eleccions del 10 de novembre no hi hagi actituds xenòfobes ni racistes.

25/10/2019 19:35 h

Ajuntament de Barcelona

El grup municipal de Cs ha presentat una proposta perquè el Ple del Consell Municipal expressi el suport a les forces de seguretat i el reconeixement del treball que fan i se solidaritzi amb les víctimes dels aldarulls de les últimes setmanes a la ciutat. La proposta s’ha rebutjat amb el vot favorable de Cs, el PP i BCN Canvi i el rebuig d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat.

El PP ha reclamat al Ple del Consell Municipal que condemni els fets violents que han tingut lloc a Barcelona arran de la sentència del procés i que s’elabori un informe sobre els costos i els desperfectes ocasionats. La proposta, però, també s’ha rebutjat. Hi han votat a favor el PSC, el PP i BCN Canvi, mentre que ERC, BComú i J×Cat s’hi han oposat.

ERC i J×Cat han presentat una proposta conjunta per demanar al Consell Plenari que rebutgi la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés i exigeixi l’excarceració de les persones condemnades a penes de presó. Aquesta proposició amb contingut de declaració institucional ha rebut la llum verda del Ple, amb el vot favorable d’ERC, BComú i J×Cat i el vot contrari del PSC, Cs, el PP i BCN Canvi.

El Plenari del Consell Municipal ha llegit les declaracions institucionals següents:

  • Fer tota la pressió diplomàtica possible perquè el Govern de Turquia aturi l’agressió i respecti els drets del poble kurd. En aquest sentit, la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament ha activat 400.000 euros per a projectes d’emergència a Síria, els territoris kurds, Líbia i el Iemen.
  • Demanar al conjunt de les forces polítiques que es presenten a les eleccions del 10 de novembre que no instrumentalitzin la immigració i les persones migrades i racialitzades durant la campanya electoral.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades