Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 30 d’abril de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes d’abril ha aprovat quatre propostes de l’oposició, les presentades per ERC, Cs, el PP i BCN Canvi. La d’ERC reclama una reestructuració del Consorci de Turisme de Barcelona. La de Cs sol·licita modificar l’ordenança de circulació per augmentar les obligacions dels conductors de vehicles de mobilitat personal. El PP s’ha pronunciat a favor de l’obertura fins al vespre dels establiments de restauració i hoteleria. I BCN Canvi ha instat el Govern municipal a presentar un informe amb l’estat actual i el calendari previst dels grans projectes de ciutat. També s’ha aprovat la proposició amb contingut de declaració institucional presentada per BComú, que reclama l’alliberament de les patents de les vacunes contra la covid-19. L’única proposta rebutjada ha estat la de J×Cat, que demanava una prova pilot de la Superilla Barcelona.

30/04/2021 15:49 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat al Ple replantejar l’estructura del Consorci de Turisme de Barcelona perquè s’adapti a les necessitats de l’etapa que s’encetarà un cop superada la crisi de la covid-19, amb la inclusió dels grups polítics municipals als comitès del consorci. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú i el PSC, els vots contraris de J×Cat i BCN Canvi i l’abstenció de Cs i el PP.

La proposició de Junts per Catalunya reclama fer una prova pilot prèvia a l’execució de les actuacions previstes al projecte Superilla Barcelona per avaluar-ne l’impacte tant als carrers afectats com al conjunt de la ciutat. S’ha rebutjat la proposta amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi i els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC.

Ciutadans proposa modificar l’ordenança de circulació per exigir més obligacions als conductors dels vehicles de mobilitat personal, com el fet de dur casc, elements reflectants, llums i timbres o contractar una assegurança de responsabilitat civil enfront de tercers. La proposta s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els partits.

El Partit Popular ha presentat al Ple una proposició per donar suport al fet que el sector de la restauració i l’hoteleria pugui obrir fins al vespre, i que els locals d’oci i de lleure nocturn puguin reobrir i reprendre l’activitat, adaptant-se a les condicions sanitàries i de seguretat. La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables de BComú, el PSC, J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi i el vot contrari d’ERC.

La proposta de Barcelona pel Canvi ha instat el Govern municipal a presentar un informe de l’estat en què es troben els grans projectes de ciutat i el calendari previst per executar-los i ha demanat crear una comissió de seguiment d’aquests projectes amb els grups de l’oposició. Aquesta proposta ha quedat aprovada per unanimitat.

Barcelona en Comú també ha presentat una proposta, amb contingut de declaració institucional, per demanar l’adhesió del consistori a la declaració de Barcelona per l’alliberament de patents de les vacunes contra la covid-19. Aquesta proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables d’ERC BComú, el PSC, J×Cat, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de Cs.

El Ple del mes d’abril ha acabat amb la lectura d’una declaració institucional en què el Consell Municipal reconeix la tasca de tots els voluntaris i les entitats que treballen per acompanyar les persones en situació de solitud i el dret a l’acompanyament afectiu, entès com el dret que totes les persones tenen a relacionar-se i a ser tractades amb afecte, a sentir-se acompanyades i que aquesta relació, entre iguals, sigui afectiva: lliure, bilateral, directa, respectuosa i consentida.