Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 29 d’abril de 2020

El Ple del Consell Municipal del mes d’abril ha aprovat quatre propostes de l’oposició, una per reforçar els serveis socials (ERC), dues de relacionades amb el Pacte per Barcelona (J×Cat i el PP) i una altra per a la creació d’una taula de treball entre els ajuntaments de Barcelona i Madrid per a la recuperació econòmica després de la crisi de la Covid-19 (BCN Canvi).

29/04/2020 18:05 h

Ajuntament de Barcelona

Els regidors i les regidores de l’Ajuntament de Barcelona han seguit el Ple del Consell Municipal de manera telemàtica des de casa, des d’on han pogut intervenir i votar en la sessió. Aquesta és una de les mesures de seguretat que s’han establert mentre duri l’estat d’alarma per la Covid-19.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta per instar el Govern municipal a emprendre mesures per reforçar els serveis socials de la ciutat, enfortir-ne els centres, incrementar-ne el nombre d’oficines i ampliar-ne el servei telefònic per fer front a la situació d’emergència. Tots els grups municipals han donat suport a la proposta.

Junts per Catalunya ha fet una proposta sobre els principis rectors que considera que han de guiar l’acord del Pacte per Barcelona, que el Govern municipal ha presentat al Ple. Es tracta d’un acord transversal i de consens amb el teixit econòmic, social, cultural, educatiu i esportiu per a la recuperació econòmica i social després de la crisi sanitària. La proposta ha rebut el vot favorable de tots els grups.

La proposta de Ciutadans també ha tractat sobre el Pacte per Barcelona i ha demanat que s’hi inclogui la revisió i modificació de les ordenances fiscals en vigor. Han donat suport a la proposta el grup impulsor, el PP i BCN Canvi, però no ha prosperat, ja que els grups del Govern i ERC hi han votat en contra i J×Cat s’ha abstingut de votar.

El Partit Popular ha proposat elevar a la taula del Pacte per Barcelona dues mesures per a l’obtenció de recursos que facin front als efectes econòmics i socials derivats de la crisi de la Covid-19. La proposta s’ha aprovat amb el vot favorable dels grups del Govern municipal, J×Cat, el PP i BCN Canvi, el vot contrari d’ERC i l’abstenció de Cs.

Barcelona pel Canvi ha demanat que es creï una taula de treball entre els ajuntaments de Barcelona i Madrid, amb la participació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per a la recuperació econòmica després de la crisi de la Covid-19. Els grups municipals de BComú, el PSC, Cs, el PP i el grup proposant hi han votat favorablement, mentre que ERC i J×Cat hi han votat en contra, per tant, la proposta ha estat aprovada.

Al final del Ple s’han llegit dues declaracions institucionals:

  • D’adhesió a la xarxa “Mai més”, per participar conjuntament amb l’Amical de Mauthausen en la tasca de sensibilització i prevenció del feixisme.
  • En reconeixement de la tasca feta pel personal municipal durant la crisi de la Covid-19.

Etiquetes associades a la notícia