Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 22 de desembre de 2023

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de desembre del 2023, ha aprovat cinc proposicions: la d’iniciativa ciutadana per millorar els contractes de gestió dels equipaments socioculturals municipals; la de Junts-Trias×BCN, per reforçar la lluita contra els fets delictius; la de BComú, per demanar al Govern que posi fi a la seva inactivitat; la d’ERC, per regular els habitatges d’ús turístic, i la del PSC, amb contingut de declaració institucional, per protegir el comerç de proximitat. S’han rebutjat les propostes del PP i Vox.

22/12/2023 15:52 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat d’iniciativa ciutadana i ha instat el Govern municipal a millorar els plecs dels contractes de gestió dels equipaments socioculturals municipals com a mesura de reconeixement de la tasca comunitària, social i cultural que desenvolupen als barris de la ciutat. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals i l’abstenció de Vox. 

Junts per Catalunya – Trias per Barcelona ha demanat al Govern municipal impulsar mesures addicionals per lluitar contra l’increment dels fets delictius a la ciutat, com convocar una sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat o crear més convocatòries d’agents de la Guardia Urbana, fins a arribar a 4.000 efectius el 2027. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, el PP i Vox i les abstencions de BComú i ERC. 

Barcelona en Comú ha demanat al Govern municipal que posi fi a la seva inactivitat i doni resposta a les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat. La proposta ha estat aprovada pel Ple amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN i BComú, el vot contrari del PSC i les abstencions d’ERC, el PP i Vox. 

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta al Ple perquè s’elabori una ordenança de regulació dels habitatges d’ús turístic a la ciutat per prioritzar l’ús residencial i la funció social de l’habitatge. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PP i Vox.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat una proposta, amb contingut de declaració institucional, per instar les autoritats europees a desenvolupar un marc regulador que defensi i protegeixi el comerç de proximitat. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i les abstencions del PP i Vox. 

El Partit Popular ha proposat iniciar els tràmits jurídics per deixar sense efecte l’Ordenança de la zona de baixes emissions (ZBE) del 2023 i retornar les sancions que es van posar d’acord amb l’Ordenança de la ZBE del 2019, declarada nul·la pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables del PP i Vox, els vots contraris del PSC, BComú i ERC i l’abstenció de Junts-Trias×BCN. 

La proposta de Vox demanava que es retornessin els imports de les multes per l’incompliment de l’Ordenança de la ZBE que ha estat declarada nul·la. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables del PP i Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.