Renovada l’acreditació com a ciutat turísticament sostenible

La renovació del certificat com a destinació Biosphere reconeix la feina per oferir uns estàndards de qualitat en l’oferta turística i una gestió adequada d’aquesta activitat, especialment pels avenços per combatre el canvi climàtic, el model de ciutat accessible per a tothom, les accions en l’àmbit social i la solidaritat internacional.

04/06/2021 15:15 h

Ajuntament de Barcelona

El certificat Biosphere World Class Destination és el resultat d’una auditoria realitzada per l’Institut de Turisme Responsable i aprovada pel Global Sustainable Tourism Council en compliment dels criteris que responen als disset objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

A través del Compromís per a la sostenibilitat turística Barcelona Biosphere es persegueix que la certificació arribi al màxim nombre d’empreses i entitats del sector turístic. Finançat amb l’impost turístic i promogut amb la col·laboració del Consorci Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, aquest distintiu reconeix els operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

En dos anys de funcionament, el programa ja inclou 230 entitats distingides i unes 150 noves empreses de la ciutat que s’hi han adherit el 2021. En el conjunt de la destinació Barcelona, on el projecte s’impulsa en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ja són 664 les empreses participants.

Durant els darrers mesos, el projecte s’ha adaptat a la realitat de la covid-19 i ha incorporat mesures de seguretat sanitària, que són d’implantació obligatòria per obtenir la distinció i que permeten optar al segell Safe Travels del WTTC, que impulsa el World Travel & Tourism Council (WTTC) i gestiona el Consorci Turisme de Barcelona.