Se sol·licita el tancament del CIE després d’un cas positiu de covid-19

S’ha sol·licitat al jutjat de control del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca el tancament de l’equipament, davant de la impossibilitat de garantir la salut de les persones internes i del personal i els advocats que accedeixen al centre, després que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) hagi acreditat que el centre no disposa de les condicions sanitàries mínimes per fer front a la covid-19.

16/10/2020 15:38 h

Ajuntament de Barcelona

En tenir coneixement d’un cas positiu de covid-19, l’ASPB ha visitat i avaluat el centre, ha redactat un informe i ha conclòs que el CIE no té un pla de contingència per aïllar i posar en quarantena els positius i els contactes i tallar les cadenes de transmissió.

La persona que ha donat positiu es troba en un dels dos mòduls del CIE, ocupats respectivament per 40 i 41 persones, que fan vida conjuntament i comparteixen habitacions. El CIE disposa només de quatre habitacions individuals on poder sectoritzar i fer aïllaments en cas de contagi, un factor imprescindible per evitar la transmissió del virus.

Etiquetes associades a la notícia