Tot el suport i l’acompanyament a les víctimes del 17A

La Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) ha atès 210 persones afectades pels atemptats terroristes del 17 i 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, tot i que el Ministeri de l’Interior només n’ha reconegut oficialment 14 com a víctimes del terrorisme.

31/07/2019 17:40 h

Ajuntament de Barcelona

El maig del 2018 l’Ajuntament de Barcelona va signar un acord amb la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme per atendre i oferir suport i informació jurídica a totes les persones afectades pels atemptats terroristes de fa dos anys.

Aquest conveni ha permès atendre 210 persones, 117 de les quals han realitzat tràmits al Ministeri de l’Interior amb l’acompanyament i l’assessorament de la UAVAT, i s’han presentat 208 sol·licituds:

  • per a assistència psicològica
  • per a reconeixement com a víctimes de terrorisme
  • per danys materials

D’aquestes 117 persones, 77 han rebut resposta i només 14 han estat reconegudes com a víctimes de terrorisme per part del Ministeri de l’Interior: 13 persones ferides físicament i una persona afectada psicològicament.

Interior ha denegat la sol·licitud a les 63 persones restants, totes sol·licitants per afectacions psicològiques; això vol dir que un 82% de les sol·licituds per rebre reconeixement com a víctimes del terrorisme presentades per persones que han acreditat lesions psicològiques s’han denegat.

La UAVAT també ha atès 76 persones que han exercit el dret d’acusació particular per estar representades al judici dels atemptats, i a 8 se’ls ha denegat la personació.

Homenatge a les víctimes 

Amb motiu de la commemoració del segon aniversari dels atemptats terroristes del 17 i 18 d’agost de 2017, el dissabte 17 d’agost, a les 10.00 hores, es farà un minut de silenci al memorial que hi ha al pla de l’Ós, on es va posar una placa per recordar els fets amb l’icònic dibuix Barcelona, de l’artista Frederic Amat, acompanyat per un dels textos que va aparèixer a la Rambla els dies posteriors a l’atemptat: “Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades