Una destinació de congressos consolidada internacionalment

La renovació de l’acord perquè la fira líder mundial en turisme de negocis, l’IBTM World, tingui lloc a Barcelona tres anys més és una mostra més de la consolidació de la ciutat com a destí internacional preferent per a l’organització de congressos professionals. Les previsions indiquen que el 2019 es tancarà amb uns resultats d’activitat congressual millors que els del 2018.

25/11/2019 16:28 h

Ajuntament de Barcelona

Cada any a Barcelona tenen lloc més d’un centenar de congressos internacionals de diferents sectors professionals com el tecnològic, el digital, el mèdic o l’acadèmic.  Enguany les previsions indiquen que el balanç de l’activitat congressual a la ciutat en facturació, delegats i congressos serà superior al del 2018.

L’any 2019 s’han celebrat a la ciutat tres dels cinc congressos mèdics més importants del món: el Congrés Europeu d’Oncologia, que aquest any ha superat els 30.000 professionals, el Congrés Europeu de Diabetis, amb 15.000 professionals, i el Congrés d’Urologia, amb 13.000 professionals.

La renovació del contracte perquè la fira mundial més important en turisme de negocis, l’IBTM World, tingui lloc a la ciutat tres anys més reforça la importància estratègica del turisme de congressos i potencia l’ecosistema emprenedor i econòmic barceloní.

Altres congressos internacionals han anunciat que continuaran organitzant esdeveniments professionals a la ciutat, com el Congrés Anual de la Societat Europea de Radiologia Cardiovascular. També s’ha confirmat que la ciutat serà la seu d’esdeveniments de rellevància mundial com la fira Integrated Systems Europe del sector audiovisual a partir del 2021 o el Congrés Mundial de Parkinson del 2022.

Planificació de l’activitat congressual

De la planificació estratègica dels congressos al llarg de l’any s’encarrega el programa de Turisme de Barcelona Barcelona Convention Bureau. Actualment es treballa en l’organització de 127 congressos per als anys vinents, i per al 2020 ja hi ha confirmats prop de trenta congressos amb més de mil professionals. La majoria dels congressos confirmats són dels sectors mèdic i científic (40%), de les noves tecnologies (15%), de la indústria  (10%) i de l’acadèmia (10%).

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades