Una Mobile Week virtual per empoderar tecnològicament la ciutadania

Del 15 al 21 de març, la cinquena edició de la Mobile Week Barcelona esdevindrà un punt de trobada digital per acostar al gran públic la tecnologia i debatre sobre el protagonisme que ha adquirit arran de la pandèmia. La setmana culminarà amb el Family Day, un cap de setmana de tallers i conferències pensades especialment per a nens i nenes i famílies.

11/03/2021 14:50 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa, impulsada ara fa cinc anys juntament amb la Mobile World Capital Barcelona, pretén que les barcelonines i els barcelonins reflexionin i alhora experimentin l’impacte que té l’ús de la tecnologia en el seu dia a dia i en el futur digital.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat, en la presentació de l’edició d’enguany, que “l’objectiu és democratitzar les oportunitats que es deriven de la revolució digital, fent extensiu a tota la ciutadania el debat sobre els nous usos de la tecnologia que estan transformant les nostres vides”.

Una edició no presencial

D’acord amb les recomanacions sanitàries vigents, la Mobile Week Barcelona es converteix en un espai virtual de continguts en línia, amb una plataforma oberta, pública i d’accés gratuït, des de la qual es difondran tots els continguts i que funcionarà durant tot l’any, més enllà de la cita anual que era fins ara.

Un ampli ventall d’activitats —des de conferències d’experts de diferents àmbits fins a tallers, passant per entrevistes i taules rodones— permetrà abordar tres temes que han adquirit una rellevància especial en els últims temps: la privacitat i seguretat a internet, les habilitats professionals digitals i el paper de la tecnologia per afrontar la covid-19.

En la Mobile Week Barcelona hi col·laboren també entitats especialitzades en diferents àmbits relacionats amb la tecnologia. En aquest sentit, està prevista una activitat amb l’Hospital de la Vall d’Hebron en matèria de salut o el projecte educatiu “Learn to check” per a la verificació dels continguts digitals i contra la desinformació.

Tecnologia per a tothom

La cita conclourà el cap de setmana del 20 i 21 de març amb el Family Day, dos dies per aprendre a través de l’entreteniment. Consta d’una programació especial en què els infants i les seves famílies podran formar-se a través de la tecnologia d’una manera dinàmica i divertida: el jove youtuber Miquel Montoro, experiències plàstiques i visuals o tallers de robòtica són algunes de les activitats que componen el Family Day.

Etiquetes associades a la notícia