Neixen al Zoo dos polls de tórtora de Socorro, espècie extingida al seu hàbitat natural

Han nascut al Zoo de Barcelona dos polls de tórtora de Socorro, un ocell endèmic de Mèxic que no s’ha trobat en llibertat des de fa gairebé quaranta anys i que la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) cataloga també com a espècie extingida a la natura.

22/05/2021 11:47 h

Ajuntament de Barcelona

La causes de l’extinció d’aquesta espècie de tórtora al seu hàbitat natural, l’illa de Socorro, dins del grup de les illes de Revillagigedo, a la costa oest de Mèxic, van ser la presència de cabres, que van provocar la degradació de l’hàbitat, la presència de gats, que van depredar l’espècie, i la introducció d’espècies vegetals invasores.

El Zoo de Barcelona participa en el Programa europeu d’espècies en perill (EEP), de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA), per protegir i reproduir espècies amenaçades. El 2019 van arribar dos mascles de tórtora de Socorro procedents del Zoo de Heidelberg (Alemanya) i el setembre passat van arribar dues femelles del Zoo de Zagreb (Croàcia) per fer parella amb els exemplars provinents de Heidelberg. Actualment, al programa de cria internacional de l’espècie hi ha poc més de 200 individus, 161 en zoos d’Europa i 69 en zoos dels Estats Units.

Notícies relacionades