Al maig, els mercats de Sant Antoni i el Ninot celebren aniversari

Aquest mes farà un any que es va inaugurar el renovat Mercat de Sant Antoni i en farà 14 de la renovació del de Santa Caterina. I les efemèrides no acaben aquí: el Mercat del Ninot compleix el segle i quart i el de la Vall d'Hebron bufarà espelmes per la cinquantena.

10/05/2019 13:04 h

Districte Eixample

Com no podia ser d’una altra manera, tots ells han decidit celebrar els seus aniversaris amb activitats, festes, pastissos, brindis

Sant Antoni, 1 any de nova vida

El mercat amb la remodelació més recent de la ciutat ha organitzat més d’una setmana de celebració per al seu primer aniversari. Del dissabte 18 al diumenge 26 de maig Sant Antoni s’omplirà d’activitats per a tots els públics: des d’un sopar popular el mateix dia 18 fins a un vermut amb el veïnat i un correfoc el dissabte 25 passant per actuacions musicals, premis i sortejos, activitats al Mercat Dominical i un pastís d’aniversari el dijous 23 de maig.

El Ninot en fa 125

Com destaca l’apartat històric de la web del Mercat del Ninot, “la decisió de construir el Mercat fou presa per l’Ajuntament de les Corts sobre l’any 1892, abans que estigués unit a la ciutat de Barcelona, i fou posat en funcionament l’any 1894”. Aleshores es deia oficialment El Porvenir, perquè es va considerar que estava ubicat en una zona pròspera de la ciutat -i no es van equivocar-, però popularment sempre se’l va anomenar el Ninot, prenent el nom d’una taverna molt popular que hi havia a la vora i que venia el vi a molt bon preu.

El nom de la taverna també té la seva història. La filla dels taverners s’havia promès amb un xicot que tenia aquesta figura a casa arran el desballestament d’un bergantí. La noia el va salvar de la crema i el va portar a la taverna, col·locant-lo a la seva façana. Actualment el ninot que hi ha a la façana del Mercat és una rèplica, ja que l’original es conserva al Museu Marítim.

El programa d’aniversari va començar dissabte 4 de maig amb una masterclass de body combat i una exhibició de ball. Les activitats continuaran els tres dissabtes següents:

11 de maig

  • 11 h |Ninos gegants de les Lol Surprise amb la Susanita pinceles
  • Gegants de l’escola IPSI

18 de maig

  • 11 h | Masterclass de Ioga amb Duet Fit
  • 12 h | Swing per ballar i escoltar amb The Hot Swing Machine
  • Gran ruleta del Mercat amb el sorteig de 600 € en vals de compra

25 de maig

  • Per tancar la festa, els Castellers de Barcelona ensenyaran com fer castells i  faran una gran exhibició