Cap de setmana: Arquitectura, poesia, roses noves i Fira de Sant Ponç

Durant el segon cap de setmana de maig coincideixen dos esdeveniments que estenen la literatura, els versos i la bellesa arquitectònica i urbanística per la ciutat: la Setmana de la Poesia i la Setmana d’Arquitectura. De divendres a diumenge se celebrarà també el dinovè Concurs Internacional de Roses Noves al parc de Cervantes, i dissabte el carrer de l’Hospital, al barri del Raval, serà l’escenari de la Fira de Sant Ponç, amb parades de fruita confitada, mel i herbes aromàtiques.

09/05/2019 13:26 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al Cap de Setmana!

La Setmana d’Arquitectura, que comença el 9 de maig i durarà fins al dia 19, proposa més d’un centenar d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura. L’edició d’aquest any coincideix amb el centenari de la fundació de l’escola Bauhaus. Per això, part de les activitats estan dedicades a reflexionar sobre el llegat dels diferents moviments arquitectònics de començaments del segle XX.

Per a aquests deu dies s’han organitzat conferències, debats, tallers, rutes arquitectòniques, concursos, espais de difusió i activitats infantils als deu districtes de la ciutat. També es farà una plantada d’arbres al parc de Collserola, als entorns de l’Hospital Sant Joan de Déu, i es podran descobrir “espais ocults”, edificis i elements patrimonials històrics als quals normalment no es pot accedir. Consulteu-ne la programació completa aquí.

Versos, recitació i música

El festival Barcelona Poesia del 2019, que va començar el 8 de maig i s’allargarà fins al dia 16, proposa per a aquest cap de setmana una vintena d’activitats, que tenen els versos, la recitació i la música com a eixos centrals. Barcelona Poesia arriba carregat d’activitats: lectures, actuacions, debats, concerts i, fins i tot, batalles de versos dalt d’un ring. Durant el festival també es farà el lliurament (el dilluns 13 de maig, a la tarda) del Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona.

Per a divendres a la tarda s’ha organitzat una actuació de poesia experimental, un homenatge a Pere Quart i el concert Intocables, amb Gerard Quintana i Oest Trip. Dissabte tindrà lloc un recital de poesia i rumba, un homenatge a Víctor Català i un itinerari literari per la ciutat del segle XIX i XX. Diumenge hi haurà un taller de lectura sobre l’experiència del dol i un espectacle sobre poesia visual. Consulteu-ne tota la programació aquí.

Concurs de roses noves al parc de Cervantes

Coincidint amb la temporada de floració de les roses, el roserar del parc de Cervantes acull el dinovè Concurs Internacional de Roses Noves. El roserar de Cervantes podrà visitar-se de divendres a la tarda a diumenge al migdia. Dissabte i diumenge podreu votar per escollir la Rosa Ciutadana.

Durant aquests dos dies, el parc serà l’escenari de diverses activitats, com conferències, visites guiades, concerts, demostracions de gastronomia amb roses i art floral. Diumenge (de 13.00 a 13.45 hores) es donarà a conèixer el palmarès de les roses guanyadores i el veredicte popular de la Rosa Ciutadana 2019. Consulteu totes les activitats que tindran lloc al parc de Cervantes aquí.

Fira de Sant Ponç al Raval

Dissabte, durant tot el dia, el carrer de l’Hospital, al barri del Raval, s’omplirà amb parades de fruita confitada, mel i herbes aromàtiques. Aquesta fira és una de les més populars i antigues de la ciutat i està organitzada per la Unió de Sant Ponç. La història de la ciutat diu que la Fira de Sant Ponç té l’origen en els antics costums dels herbolaris de portar herbes remeieres als malalts. Paral·lelament, també s’han organitzat un seguit d’activitats lúdiques.

Notícies relacionades