Cap de setmana: Fira d’Economia Social i Solidària, la festa del dibuix i 48 hores d’arquitectura

De divendres a diumenge se celebra al recinte de la Fabra i Coats la setena edició de la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya, una cita imprescindible per als qui creuen que una alternativa al model capitalista és possible. Diumenge, durant tot el dia, hi haurà 40 tallers gratuïts en diversos espais per experimentar de manera lliure, espontània i gratuïta, el món del dibuix. Dissabte i diumenge, el festival 48H Open House permetrà viure més de dues-centes experiències arquitectòniques i es podran visitar també algunes de les promocions més noves del parc d’habitatge públic i assequible de la ciutat.

24/10/2018 15:27 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

El lema de la Fira d’Economia Social i Solidària d’aquest any és “D’aquelles llambordes, aquestes alternatives”, una frase que vol homenatjar la revolta del Maig del 68, que va tenir lloc a França, considerada com a precursora de molts dels postulats que defensa ara l’economia social.

Durant tres dies al recinte de la Fabra i Coats hi haurà parades amb productes de proximitat i sostenibles, espais per als agents del cooperativisme i l’economia alternativa, taules rodones, xerrades, tallers, una desfilada de moda sostenible i activitats familiars. El tema de reflexió d’aquest any és el concepte de sobiranies, entès en plural, que aplega l’alimentària, la tecnològica, l’energètica, la financera i la del propi cos. Consulteu-ne tota la informació aquí.

Festa del dibuix Big Draw

Big Draw és la festa del dibuix per a petits i grans. Diumenge, des de les onze del matí fins a les set de la tarda —si bé als espais exteriors s’acabarà una hora abans—, hi haurà una quarantena de tallers gratuïts escampats per la ciutat, en els quals participaran artistes i professionals del món de la il·lustració, l’arquitectura i el disseny. Els temes i els estils de dibuix també són diversos.

Aquest any la festa del dibuix també se celebrarà als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al Raval, al Parc i la Llacuna del Poblenou, al Clot i als parcs de Montjuïc i del Fòrum. Llegiu més informació sobre els diferents espais i els tallers aquí.

Doble jornada arquitectònica

Dissabte i diumenge se celebra el festival 48H Open House Barcelona, que dona l’oportunitat a la ciutadania de descobrir, més enllà de la façana, l’interior arquitectònic de més de dos-cents edificis de la ciutat, entre els quals hi ha l’antiga fàbrica de Ca l’Alier, l’antiga presó Model, l’Ateneu Popular 9 Barris, la Biblioteca Montserrat Abelló i la Fàbrica del Sol.

En el marc d’aquest festival arquitectònic, l’Ajuntament mostrarà al públic algunes de les promocions més noves del parc d’habitatge públic i assequible. Dels 4.644 habitatges que s’han previst construir, aquest cap de setmana es podran visitar quatre promocions acabades fa poc: dos edificis d’habitatges amb serveis per a gent gran (Sant Martí i Sarrià – Sant Gervasi), una promoció que combina el lloguer social i els allotjaments temporals (Sant Martí) i un projecte pioner de cohabitatge (Ciutat Vella). Llegiu-ne més informació aquí.

 

Etiquetes associades a la notícia