Cap de setmana: Nadal a la plaça de Catalunya, Festa dels Avis i les Àvies i ‘Brots de memòria’

En vigílies de les festes nadalenques, el cap de setmana té com a protagonista el Nadal a la ciutat. La plaça de Catalunya es transforma aquests dies en La Ciutat dels Somriures, un espai màgic amb activitats lúdiques i escèniques per a tota la família. Aquest indret també acollirà la IV Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que promourà les adopcions i la lluita contra l’abandonament dels animals de companyia i oferirà un intercanvi multitudinari de llibres. El Tibidabo viurà aquest dissabte i diumenge la Festa dels Avis i les Àvies, mentre que al Born Centre de Cultura i Memòria es pot visitar la instal·lació ‘Brots de memòria’ i participar en un seguit d’activitats organitzades per reflexionar sobre la guerra.

20/12/2018 11:41 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

La plaça de Catalunya es converteix aquests dies en un dels principals punts de la ciutat per celebrar les festes nadalenques. Del 21 de desembre al 4 de gener, la plaça es transforma en La Ciutat dels Somriures, un espai on es faran un munt d’activitats lúdiques i escèniques per als infants i tota la família, com El Bulevard de la Memòria, Matito i el gall AntonioLa Llibreria, La Botiga de Joguines i La Botiga d’Esports.

La plaça oferirà una programació molt especial. El Senyor Hivern, protagonista del Nadal, és el convidat d’honor de La Ciutat dels Somriures, on representarà l’espectacle La ciutat dels galets. A l’escenari central de la plaça la companyia Efímer oferirà un espectacle en què participaran El Gran Llibre de les Coses Petites i les Fonts Bessones.

Aquest punt emblemàtic de la ciutat també organitza activitats esportives per a la família i, amb el títol El Ritme del Carrer, ofereix un espai de música per a la joventut. Els dies 2, 3 i 4 de gener hi haurà un espai per als patges i els carters reials, amb la presència dels patges Estel i Omar, perquè els infants puguin lliurar-los les seves cartes. Consulteu-ne la programació aquí.

Comprar i consumir d’una manera sostenible i solidària

Els voltants de la plaça de Catalunya també seran l’escenari de la quarta edició de la Fira de Consum Responsable, en la qual participen una seixantena d’entitats i projectes vinculats a l’economia social i que mostra com es pot comprar i consumir d’una manera sostenible i solidària. També hi haurà activitats de dinamització, reflexió i debat, així com actuacions musicals. Llegiu-ne més informació aquí.

Paral·lelament, els dies 22 i 23 de desembre hi haurà un espai de promoció de les adopcions i la lluita contra l’abandonament d’animals de companyia. En el marc d’aquesta campanya, que porta el títol “Per Nadal, millor adopta!“, hi haurà una desfilada d’animals en adopció, un taller d’educació canina en positiu i l’espai de contes Amics Peluts. Al mateix temps, del 21 al 24 de desembre, a fi de compartir i socialitzar la cultura, hi haurà un intercanvi massiu de llibres. Però no pot ser un llibre qualsevol, sinó un llibre especial, embolicat amb paper de regal i que contingui una dedicatòria. En trobareu més informació aquí.

Cap de setmana especial al Tibidabo

El recinte del Tibidabo, que fins al 5 de gener ofereix un seguit d’activitats per celebrar d’una manera especial les festes nadalenques d’enguany, celebrarà aquest cap de setmana la Festa dels Avis i les Àvies, que permet l’entrada gratuïta a totes les parelles formades per un avi o una àvia i un net o una neta que visitin plegats el parc d’atraccions. La instal·lació vol retre homenatge a la figura dels avis i les àvies com a educadors i cuidadors dels infants. Consulteu-ne més informació en aquest enllaç.

Brots de memòria al Born CCM

El Born Centre de Cultura i Memòria ha programat un seguit d’activitats per fomentar la reflexió sobre la guerra. Aquestes activitats coincideixen amb l’exposició “Una infància sota les bombes” i amb la instal·lació Brots de memòria, que, a partir de la projecció de llums i la utilització de sons al jaciment arqueològic, vol fer pensar sobre la memòria històrica i l’impacte dels bombardejos sobre Barcelona durant la Guerra Civil.

Dissabte, 22 de desembre, a les 12.00 hores, s’hi projectarà la pel·lícula Hue and Cry, i el 4 de gener (de 10.00 a 14.00 hores) s’hi realitzarà el taller infantil “La clau és la pau. Repensar els conceptes de guerra i pau”. En trobareu més informació aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades