El mercat provisional de l’Abaceria obrirà el 19 de juliol

S’estan enllestint les obres de construcció del mercat provisional de l’Abaceria, en què s’instal·laran les 56 parades mentre durin les obres del mercat gracienc. La carpa provisional se situarà al passeig de Sant Joan, en el tram comprès entre els carrers de la Indústria i de Sant Antoni Maria Claret, i obrirà el 19 de juliol.

11/07/2018 16:53 h

Ajuntament de Barcelona

A més de les parades dels 43 comerços de l’interior i les 13 dels establiments no alimentaris de l’exterior, el mercat provisional disposarà d’un entresolat de 400 metres quadrats a la banda del carrer de la Indústria que permetrà organitzar actes culturals i veïnals.

A l’interior es respecta la distribució de les parades de l’edifici històric del mercat. Les peixateries ocuparan la franja longitudinal del passadís lateral, més pròxim a les cambres frigorífiques i adequat al tractament específic de les instal·lacions de sanejament i neteja conjunta.

Per tal de garantir una bona lluminositat del mercat provisional, s’incrementa el percentatge de façana translúcida fins a un 40% del total, molt superior a la que hi havia fins ara en instal·lacions d’aquest tipus. Estèticament, s’ha apostat per una façana d’un color gris fosc, que ressalta el verd dels arbres i els parterres del passeig de Sant Joan.

Les obres del mercat definitiu, a la tardor

Durant els mesos d’estiu es tramitaran els projectes d’enderroc i la contractació i l’execució del projecte del mercat definitiu del mercat de la travessera de Gràcia, amb l’objectiu de començar els treballs d’enderroc a l’inici de la tardor.

Etiquetes associades a la notícia