El projecte Terra Pagesa acosta els aliments de proximitat a la ciutat

Setze productors i productores de fruites i verdures distribuiran productes agrícoles directament a set comerciants de sis mercats de la ciutat a través d’un centre logístic gestionat pel Centre d’Intercanvi d’Aliments de Proximitat (CIAP). Comença així la prova pilot del projecte Terra Pagesa, una iniciativa d’Unió de Pagesos en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

30/11/2021 17:06 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte Terra Pagesa s’emmarca en el programa de Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible, i neix per fomentar que la ciutat pugui facilitar i enfortir el teixit de productors i productores locals que fan venda de proximitat, tot apostant per un canvi de model alimentari sustentat en l’enfortiment de la pagesia catalana, el suport al comerç de barri, la qualitat alimentària, la garantia de l’origen dels productes i la sostenibilitat ambiental i territorial.

La prova pilot de Terra Pagesa durarà tres mesos. Un cop s’acabi aquest termini es preveu desenvolupar el projecte durant l’any 2022 al Biomarket de Mercabarna. Unió de Pagesos compta amb prop d’un centenar de productors i productores que es mostren interessats a participar en aquest canal curt de distribució en la propera fase del projecte, que podria ampliar l’oferta a altres productes, com ara oli, làctics, fruita seca, ous, vi i mel.

El web de Terra Pagesa funciona com a centre de la interacció entre productors i compradors per oferir productes i fer comandes. Per garantir l’origen dels productes, les persones consumidores finals podran saber, a través d’un codi QR habilitat al punt de venda, quin pagès o pagesa els ha produït.

Etiquetes associades a la notícia