Es posa en marxa l’Institut de Logística de Barcelona

Es posa en marxa un nou centre de formació especialitzat en l’àmbit comercial, logístic i de gestió per ampliar l’oferta educativa i promoure la qualificació dels perfils professionals vinculats a la indústria de la ciutat. El nou equipament, creat en col·laboració amb el Port de Barcelona, obrirà les portes el curs 2022-2023, amb 345 places.

19/04/2022 15:32 h

Ajuntament de Barcelona

L’oferta formativa del nou Institut de Logística de Barcelona inclourà 165 places de nova creació, amb les titulacions següents:

  • Auxiliar de comercialització de productes i logística (PFI)
  • Tècnic/a de gestió administrativa
  • Tècnic/a superior d’administració i finances
  • Tècnic/a en activitats comercials (perfil professional de logística)
  • Tècnic/a superior en comerç internacional
  • Tècnic/a superior en gestió de transport i logística
  • Tècnic superior d’administració de sistemes informàtics en xarxa (perfil de ciberseguretat)

L’equipament també oferirà formació especialitzada en el transport de mercaderies per carretera, activitats auxiliars de magatzem, organització de transport i distribució, gestió comercial i financera de transport per carretera, màrqueting i compravenda comercial, assistència a la investigació de mercats i estiba.

S’ubicarà provisionalment en dos espais del Port de Barcelona: l’Escola Europea – Intermodal Transport i el World Trade Center, i el 2025 es traslladarà a la ubicació definitiva, al nou hub de coneixement, innovació i formació del moll de Sant Bertran. El condicionament dels espais serà a càrrec del Port de Barcelona, mentre que el Consorci d’Educació finançarà el material i la formació.

Un model formatiu més especialitzat i professionalitzador

La creació de l’Institut de Logística de Barcelona segueix la línia de treball dels darrers anys per impulsar centres educatius especialitzats en àmbits professionals, iniciada amb la creació de l’Institut Bonanova, al Parc Salut Mar, i que ha tingut continuïtat amb l’Institut Tecnològic de Barcelona, l’Institut de l’Esport de Barcelona o l’Institut dels Aliments de Barcelona, a Mercabarna.

Es busca la concentració del talent de docents i alumnes per generar una formació de qualitat, amb una relació més directa amb les empreses que afavoreixi l’ocupació i la inserció laboral.

El centre completa, a més, la proposta formativa del Port, que abasta un ampli ventall d’activitats relacionades amb centres especialitzats i de referència com l’Institut de Nàutica de Barcelona, centrat en els esports nàutics i la indústria de reparació de vaixells, la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la més antiga de l’Estat en aquesta especialitat, o l’Escola Europea – Intermodal Transport, un referent per a la formació en transport i logística.

Notícies relacionades