La Boqueria es prepara per celebrar els 180 anys

El 19 de març de 1840 es va posar la primera pedra del Mercat de la Boqueria a l’emplaçament actual de la Rambla, i des de llavors ha ofert de manera continuada i ininterrompuda productes de primera qualitat i de proximitat a la ciutadania. Per celebrar aquest aniversari, el mercat prepara un ampli programa d’activitats durant tot l’any que gira entorn de tres eixos: l’alimentació, la gastronomia i els productes.

16/01/2020 19:40 h

Ajuntament de Barcelona

Les activitats principals són les sessions mensuals sobre cuina local i internacional, com els cicles “Cuines del món”, amb el xef Isma Prados, “Cuina de Barcelona”, amb el xef Marc Ribas, i “Xef convidat”, amb Albert Raurich, Rafa Zafra, Germán Espinosa i Romain Fornell, entre altres. Al cicle “180 anys alimentant Barcelona” parelles de persones del mercat i de fora del mercat repassaran què menjàvem quan es va inaugurar el mercat i què mengem en l’actualitat. La Blogueria oferirà converses trimestrals amb bloguers gastronòmics i la Boqueliciosa vol ser l’aparador de productors, cuiners, cooperatives i associacions de cuina catalana.

L’aniversari també se celebrarà amb activitats puntuals lligades al calendari d’esdeveniments de la ciutat. En el marc de la BCNegra 2020 es programa Boqueria Negra: xefs i escriptors comentaran la relació del mercat i la cuina del barri amb el personatge Pepe Carvalho.

Pel Mobile World Congress, el mercat serà l’escenari del Mobile Lunch, la primera gran trobada abans que comenci el congrés, que reunirà participants, empreses, patrocinadors i organitzadors.

El 19 de març, el dia exacte de l’aniversari, tindrà lloc una festa popular amb un pastís de Christian Escribà per bufar 180 espelmes.

Durant les Festes de Mercè, la Gastroboqueria oferirà un tast gastronòmic popular amb productes de mercat en diverses parades i bars del recinte.

La celebració de l’aniversari també es farà amb entitats i organismes ciutadans col·laboradors, com La Virreina, el Museu Marítim, l’Ateneu Barcelonès, el Palau Güell, el Macba, la Sala Sidecar, els Castellers de Barcelona, el Teatre Goya, el Liceu o les escoles del barri del Raval.

Per informar sobre tota la programació amb detall, el mercat publica Boqueria180, una revista gratuïta de caràcter trimestral.

Etiquetes associades a la notícia