Les terrasses guanyades durant la pandèmia comencen a ser definitives

Les terrasses instal·lades de manera extraordinària durant la pandèmia, que han donat feina a milers de persones, comencen a ser definitives. S’han desenvolupat diversos prototips per a les terrasses, tots dissenyats a Barcelona, que s’adapten a les diferents localitzacions. Són modulars, accessibles des de la vorera, segurs, resistents i de fàcil manteniment i neteja.

03/06/2021 19:27 h

Ajuntament de Barcelona

Els prototips passaran ara per un període d’avaluació i, un cop homologats, a partir de finals de juliol, els bars i restaurants podran instal·lar-los. En total, aquest mes de juny hi haurà onze terrasses definitives sobre antigues files d’aparcament o en xamfrans.

Els dissenys són de codi obert i s’integren fàcilment, són resistents a la intempèrie i incorporen vegetació al perímetre. Per ara, quatre empreses en fabriquen els prototips. En un futur, però, amb els projectes homologats, qualsevol productor de mobles els podrà fabricar.

Ajuts per a bars i restaurants que vulguin implantar-les

La implantació de les plataformes es farà de manera progressiva, a demanda dels restauradors i correrà a càrrec seu. Fins al juny del 2022, quan els dissenys esdevindran obligatoris, hi haurà un període de transició, en què conviuran els elements provisionals i els definitius. Però els bars i restaurants que vulguin mantenir la terrassa a la calçada estaran obligats a disposar d’una plataforma definitiva.

Per facilitar el finançament als restauradors que vulguin consolidar la terrassa, durant aquest estiu es convocarà una línia de subvencions de dos milions d’euros per ajudar a finançar el cost de la compra i la instal·lació de la plataforma.

Permisos excepcionals durant la pandèmia

En total, en un any, s’han concedit 3.668 permisos per a noves terrasses i ampliacions. Han suposat més de 10.000 taules noves i gairebé 40.000 cadires noves. A més, les localitzacions triades, com files d’aparcament o xamfrans, han permès alliberar gairebé 30.000 metres quadrats d’asfalt, que s’ha recuperat per a l’ús ciutadà. En l’àmbit econòmic, segons un estudi de la Universitat de Barcelona, la instal·lació de les terrasses provisionals ha salvat almenys 1.875 llocs de treball.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades