Mapa dels locals comercials de la ciutat

L’Inventari de locals 2016, elaborat amb informació recollida carrer a carrer, informa que a la ciutat hi ha 78.000 locals en planta baixa, 60.265 dels quals estan actius. Aquesta informació es fa ara accessible a la ciutadania perquè pugui consultar amb detall el mapatge de l'activitat comercial i de restauració que hi ha a cada barri.

25/01/2018 18:35 h

Ajuntament de Barcelona

Segons l’inventari, al voltant d’un terç dels locals actius (38%) són establiments de comerç al detall. Els districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Sant Martí, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia són els que concentren un volum més gran d’aquestes botigues (el 67%), dedicades a la venda de productes quotidians alimentaris, equipament personal o parament de la llar, entre altres.

L’Eixample és el districte amb més densitat de locals censats, amb 2.163 locals per quilòmetre quadrat. El segueixen Gràcia (1.816 locals/km2) i Ciutat Vella (1.788 locals/km2). A l’altra banda de la ciutat, Sarrià – Sant Gervasi i Sants-Montjuïc no arriben als 350 locals/km2.

Totes les xifres es poden consultar al web de Comerç de Barcelona. Serà d’especial utilitat perquè les associacions i els professionals puguin dissenyar les seves estratègies de negoci a partir de les dades reals i detallades de l’activitat als diferents barris.

Eix-comercial-Sarrià

Més informació

Etiquetes associades a la notícia