Més inversió per reformar i rehabilitar vuit mercats municipals

L’Institut Municipal de Mercats ha presentat un nou paquet de mesures per dur a terme obres de reforma i actuacions puntuals en vuit mercats de la ciutat. La inversió de 46,5 milions d’euros fa créixer el pressupost per millorar els mercats municipals fins a un total de 127 milions d’euros, l’esforç econòmic més important dels darrers dotze anys.

23/10/2018 18:28 h

Ajuntament de Barcelona

Totes les actuacions que s’inclouen en el nou paquet de mesures començaran a finals del 2018 i s’estendran al llarg del 2019. L’objectiu és potenciar el comerç de proximitat i reivindicar els mercats municipals com a pols econòmics i de cohesió social dels barris.

Mercat de Montserrat

Durant els primers mesos del 2019 es redactarà el projecte executiu del nou mercat, que es construirà en un solar adjacent a l’equipament actual, al carrer d’Aiguablava amb via Favència. Per aquest motiu, i a diferència de les obres de reforma en altres mercats municipals, no serà necessària la instal·lació d’un mercat provisional. En paral·lel a la redacció del projecte, s’iniciarà la fase d’acord amb els paradistes per assignar-ne la ubicació al nou mercat. L’objectiu és que les obres comencin a mitjan 2019.

Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera

Les obres inclouen l’ampliació de l’edifici, la remodelació de les façanes i la instal·lació d’una coberta verda amb un hort urbà d’uns 1.400 metres quadrats. El mercat, que es preveu que obri abans del Nadal, tindrà una superfície total d’11.342 metres quadrats.

Mercat del Bon Pastor

La rehabilitació continuarà amb la instal·lació de mesures d’eficiència energètica, com un sistema de climatització aerotèrmic i plaques solars fotovoltaiques. Es preveu que el mercat obri les portes a la primavera del 2019.

Mercat de Sant Andreu

Les obres d’enderroc i condicionament de l’espai continuaran fins a l’estiu del 2019, en què començarà la rehabilitació del mercat. La integració en l’entorn de la plaça del Mercadal és un dels aspectes més peculiars del projecte, amb una estructura transparent de vidre que redueix l’impacte visual de l’edificació. D’acord amb les previsions, les obres acabaran a finals del 2020.

Mercat de l’Abaceria

Amb el mercat provisional ja en funcionament, les obres del nou Mercat de l’Abaceria duraran entre 22 i 26 mesos i començaran a principis del 2020. Durant aquest mes s’han aprovat les darreres modificacions proposades per l’assemblea de paradistes per incloure en el projecte les peticions dels comerciants i el veïnat.

Mercat de la Boqueria

A més d’il·luminació i instal·lació d’extracció de fums noves, el mercat preveu la substitució del paviment i el tancament perimetral, el projecte dels quals es troba en fase de redacció.

Mercat del Carmel

Les millores inclouen la reordenació de les parades a fi de millorar-ne l’organització i facilitar-hi el pas. A principis d’any està previst l’enderroc de la part central de l’equipament.

Mercat del Besòs

Durant aquesta tardor s’iniciarà l’enderroc de diverses parades per alliberar espai. L’objectiu és millorar la mobilitat i construir nous espais logístics.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades