Nova regulació comercial al Paral·lel i a Gran de Sant Andreu

Els plans d'usos del Paral·lel i de Gran de Sant Andreu es revisaran per ordenar les activitats que es desenvolupen als dos eixos comercials. A l'avinguda del Paral·lel s'uniformarà la normativa per a tot el traçat del carrer. Al carrer Gran de Sant Andreu es protegiran les botigues del barri d'altres activitats que podrien afectar els objectius de la remodelació urbanística prevista per pacificar la via. Per fer-ho, s'ha suspès l'atorgament de noves llicències fins que no s'acabi la redacció dels plans.

30/12/2017 09:56 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla especial d’establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats, més conegut com a pla d’usos, serveix per regular i delimitar les activitats comercials, econòmiques i culturals que es poden desenvolupar en una zona determinada de la ciutat.

L’objectiu de la nova normativa de l’avinguda del Paral·lel i el carrer Gran de Sant Andreu serà preservar el comerç de proximitat, protegir la convivència ciutadana i l’interès dels veïns i les veïnes, i garantir l’equilibri d’usos entre els diferents establiments i activitats que s’hi desenvolupen.

Identitat dels eixos comercials

Pel que fa al Paral·lel, la revisió de la normativa tractarà amb una visió de conjunt tota l’avinguda i uniformarà la regulació en tots el trams, actualment desigual perquè hi conflueixen el pla d’usos de Ciutat Vella, el del Poble-sec i la suspensió de llicències en l’àmbit de Sant Antoni. També s’obrirà un debat amb el veïnat i les entitats per decidir des del territori les actuacions per revitalitzar l’avinguda, potenciar l’ús de l’espai públic, consolidar el Paral·lel com a eix cultural i dinamitzar l’activitat socioeconòmica.

En el cas del carrer Gran de Sant Andreu, la prioritat és protegir la continuïtat de les botigues locals i evitar la implantació d’establiments que contradiguin els objectius de la remodelació urbanística que es farà durant aquest any. Una reforma que pacificarà la via amb més espai per als vianants i més verd, i que pretén reforçar, precisament, l’eix comercial local i la convivència del veïnat.

Per poder elaborar els nous plans d’usos, el Govern municipal ha suspès durant un any l’atorgament de noves llicències d’activitats de concurrència pública en totes dues vies, amb l’excepció de les que es trobaven ja en tramitació abans de la suspensió.

Notícies relacionades