Sants-Montjuïc innova per impulsar el comerç, els mercats i la restauració

El Districte de Sants-Montjuïc treballa per impulsar i consolidar el teixit comercial i econòmic dels seus barris en el moment de crisi actual a causa de la pandèmia de la covid. Les accions previstes en el pla de xoc que ara s’impulsa volen dotar el sector de capacitat d’adaptació i resposta davant la complexa situació actual i la incertesa associada.

16/10/2020 15:56 h

Ajuntament de Barcelona

El comerç constitueix una de les activitats econòmiques fonamentals de Sants-Montjuïc, amb un pes del 25% sobre el total de l’economia, i és un dels principals sectors generadors d’ocupació. El sector té un fort arrelament associatiu, fins al punt que moltes de les entitats comercials del districte són un model de referència per a tota la ciutat.

La mesura de govern que es va presentar al Ple del Districte el 15 d’octubre inclou un pla de xoc basat en un total de catorze accions amb quatre línies estratègiques fonamentals:

  • L’adaptació del comerç als canvis i als reptes sanitaris i econòmics.
  • La innovació i la formació com a element de canvi, amb accions encaminades a promoure la diversitat comercial i l’adaptació a nous processos de venda.
  • La transversalitat del comerç en polítiques territorials, per promoure el treball i la cooperació amb l’Administració.
  • La sostenibilitat ambiental en l’activitat econòmica, per aconseguir més retorn social i ambiental i impulsar alhora l’economia social i solidària.

Innovació, proximitat i formació

Entre altres elements, es preveuen nous models de distribució de mercaderies, amb un servei mancomunat de repartiment a domicili, destinat tant als eixos comercials com a les associacions dels mercats municipals i generat des d’una entitat de l’economia social i solidària que asseguri unes condicions laborals, socials i ambientals dignes.

També es preveu la possibilitat de promoure microplataformes de distribució de mercaderies per proveir els comerços i establiments, reduir la congestió urbana, disminuir les emissions contaminants i afavorir el comerç local i millorar-ne l’eficiència energètica.

Per promoure la diversificació comercial i alhora dinamitzar els locals buits, es farà una prova pilot per habilitar un local buit: una botiga per fer proves (tester), que es llogarà per un temps limitat i amb unes condicions que permetin avaluar la viabilitat del negoci i la implantació en diferents barris de Sants-Montjuïc.

La mesura també impulsa accions de formació per atendre les necessitats dels i les comerciants i millorar les seves competències digitals.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades