Tret de sortida per a la construcció del mercat provisional de l'Abaceria Central

Dilluns, 15 de gener, començaran les obres del mercat provisional de l'Abaceria Central. Es preveu que els paradistes que ocupen el mercat actual puguin traslladar-se a la nova infraestructura, situada al passeig de Sant Joan, d'aquí a quatre mesos, quan s'acabin les tasques de construcció.

12/01/2018 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

El mercat provisional, que s’estrenarà a la primavera, disposarà de 43 establiments alimentaris a la part interior i 14 parades no alimentàries a l’exterior. A més, gaudirà de tots els serveis necessaris per al funcionament correcte de les instal·lacions, com cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, llum i electricitat, clavegueram, magatzems i logística. En total, 1.900 metres quadrats d’instal·lació que ocuparan la superfície que s’estén entre els carrers de la Indústria i de Sant Antoni Maria Claret. Els accessos estaran situats als extrems i en la part central de l’estructura.

La instal·lació del mercat, que té un pressupost de 3.242.233,10 euros, no afectarà la circulació de vehicles del passeig de Sant Joan, i es mantindrà la majoria de l’arbrat d’aquesta via. Per al pas dels vianants s’ha habilitat una zona de 4,5 metres d’amplada en paral·lel a la calçada en sentit descendent.

Llum verda al nou mercat de l’Abaceria Central

El mercat definitiu, la proposta del qual va ser aprovada el juliol del 2016 per la majoria de l’assemblea de comerciants d’aquest equipament, preveu la rehabilitació integral de l’edifici, amb un pressupost aproximat de 25 milions d’euros. Durant el 2018 es redactarà el projecte arquitectònic del nou mercat i se’n començaran les obres, que tindran una durada prevista de 24 a 30 mesos.

Etiquetes associades a la notícia