Més de 7,5 milions d’euros per impulsar projectes de cooperació i educació per a la justícia global

Aquest any a la ciutat es destinaran 7,52 milions d’euros a impulsar 115 projectes de cooperació internacional i educació per a la justícia global, un 6,36% més que el 2021. Més de la meitat dels projectes que es van presentar a la convocatòria reben la subvenció.

05/10/2022 15:40 h

Ajuntament de Barcelona

Els 115 projectes que rebran finançament de l’Ajuntament de Barcelona s’agrupen en tres programes:

  • Programa de cooperació internacional per a la justícia global: 42
  • Programa de cooperació internacional per a ciutats específiques: 16
  • Programa d’educació per a la justícia global: 57

En el programa de cooperació destaca la línia de justícia de gènere, amb 25 projectes presentats, que representen un 30% dels projectes presentats al programa, i en el programa d’educació predomina la línia de projectes d’aprenentatge servei, amb 19 projectes presentats, que representen un 20% dels projectes presentats al programa.

Entre els projectes de cooperació per a la justícia global n’hi ha de vinculats a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic al Senegal, l’impuls dels drets laborals de les dones al Salvador, la protecció de defensors i defensores dels drets humans a Colòmbia, la millora del dret a la salut, l’aigua i el sanejament a la Franja de Gaza o la promoció del dret a la ciutat a Maputo.

Pel que fa a l’educació per a la justícia global, reben finançament municipal iniciatives de sensibilització en l’àmbit dels drets humans, la justícia de gènere i la sobirania alimentària. Quant a projectes d’aprenentatge servei, reben finançament projectes orientats a treballar la cultura de pau, la crisi migratòria i les finances ètiques i solidàries. A més, es finançaran projectes de denúncia i mobilització ciutadana en l’àmbit de la compra pública ètica i es donarà suport a projectes que promoguin la justícia ambiental en el context d’emergència climàtica global, relacionats amb la vulneració dels drets ambientals, el refugi, la militarització i la sobirania alimentària.

Etiquetes associades a la notícia