Ajuda i suport a les persones refugiades d’Ucraïna

Davant la voluntat de la ciutadania d’oferir suport a la població afectada pel conflicte a Ucraïna, actualitzem el web “Barcelona, ciutat refugi” per centralitzar-hi tota la informació i facilitar l’acollida de les persones refugiades. El web inclou informació actualitzada en diferents idiomes, inclòs l’ucraïnès, i tots els recursos disponibles per facilitar la col·laboració ciutadana.

07/03/2022 16:58 h

Ajuntament de Barcelona

El web “Barcelona, ciutat refugi” inclou, entre d’altres, els elements següents:

  • Un recull d’entitats socials i ONG que donen resposta sobre el terreny a la crisi humanitària, per a les persones que volen fer donatius.
  • Una llista d’entitats que duen a terme campanyes de donacions de material, medicaments i roba coordinades amb les autoritats ucraïneses.
  • El procediment per acollir persones refugiades, tant infants com adults.
  • Informació sobre què cal fer per ser voluntari o voluntària.

Serveis i acompanyament a refugiats

Al web s’informa dels serveis que ofereix l’Ajuntament per facilitar una primera acollida:

  • Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), 24 hores els 365 dies de l’any. Telèfon: 900 703 030. Adreça: carrer de la Llacuna, 25.
  •  Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER), per orientar sobre els tràmits necessaris per obtenir asil i refugi. Telèfon: 931 532 800. Adreça: carrer de Tarragona, 141.

També s’hi detalla la informació sobre el suport municipal als dispositius conjunts que s’han posat en marxa amb la Creu Roja per facilitar l’acollida a l’estació de Sants i l’aeroport del Prat.

Etiquetes associades a la notícia