Subvencions a 115 projectes de cooperació i educació per a la justícia global

La Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional finançarà aquests projectes amb 7,2 milions d’euros, 380.000 euros més que en la convocatòria anterior. Amb aquestes subvencions i altres accions que es duen a terme es compleix el compromís de destinar el 0,7% dels ingressos propis a la justícia global i la cooperació internacional.

31/10/2019 16:16 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta convocatòria es finançaran 115 projectes dels 245 que s’hi van presentar, dos més que l’any passat, que s’agrupen en tres programes:

  • Programa de cooperació internacional per a la justícia global: 42
  • Programa de cooperació internacional per a ciutats específiques: 15
  • Programa d’educació per a la justícia global: 58

Entre els projectes del Programa de cooperació internacional per a la justícia global n’hi ha que treballen l’autonomia econòmica de les dones palestines, la malnutrició i el dret a la salut a la República Democràtica del Congo i la Franja de Gaza o la promoció dels drets LGTBIQ+ a Dakar i el Salvador, entre altres.

El pressupost del Programa de cooperació internacional per a ciutats específiques es distribueix geogràficament: un 30% a la Mediterrània, un 34% a l’Àfrica subsahariana i un 36% a l’Amèrica Llatina. Són percentatges similars als de l’any passat, i aquest any s’incrementen en un 5% els recursos destinats a l’Àfrica.

En els dos casos l’àmbit de la justícia de gènere és el que ha rebut més sol·licituds de projectes, un 32%. Pel que fa a la nova modalitat orientada a donar suport sobre el terreny a projectes d’assistència i protecció de fronteres i de respecte al dret de migrar, s’han subvencionat tres projectes.

Finalment, els projectes del Programa d’educació per a la justícia global donaran suport a iniciatives com la promoció de la cultura de pau i la protecció de les defensores dels drets humans, la denúncia i la mobilització ciutadana en l’àmbit de la compra pública ètica o la visibilització de les persones refugiades i de la vulneració dels seus drets.

Aquesta és la primera convocatòria de subvencions del Pla director de cooperació per a la justícia global 2018-2021, que s’articula en quatre fites: la justícia econòmica, la justícia ambiental i la justícia de gènere i el dret de les persones al refugi, a desplaçar-se i a migrar.

La resolució definitiva de les subvencions es va publicar el 4 d’octubre al BOPB.

Etiquetes associades a la notícia